Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'dan Çarpıcı Açıklamalar

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'dan Çarpıcı Açıklamalar
Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Ak Parti’de 3 dönem kuralına takıldığından 7 Haziran 2015 seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Gelişim TV’de Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu "B Planı" isimli programına konuk oldu. Bayraktar, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABİLİK GÖREVİ BİZLERE VERİLDİ

Bayraktar eski Bakan Hayati Yazıcı’nın ve kendisinin bu bölgede özellikle görevlendirilmesinin sıradan bir olay olmadığının altını çizerken “biz abilik rolünü üstlenmek için ve muhtemel bazı fesatlıkların önüne geçilmesi için bu gölgede görevlendirildik.Bizler fesatların oyununu bozmak,Hasan Karal’ı bana, Hikmet Ayar’ı bana veya beni başkalarına gammazlamak isteyenlerin önüne geçebilmek için ağabeylik görevini üstlendik.Bu görevi üstlenmede birinci sırada ben, ikinci sırada sayın Hayati Yazıcı’nın rolü büyük olmuştur” dedi.

RİZE ARTVİN HAVALİMANI BÜYÜK BİR PROJEDİR

Yapılması planlanan hava limanı çalışmalarında bugüne kadar hiç yapılmayan açıklamaları ile de gündem  oluşturan Bayraktar “Havaalanı büyük bir projedir. Sayın başbakana bu projeyi sunduğumuzda bilinçli olarak negatif sorular sordu. Öğrenmek istediği milletvekilleri arasındaki uyum ve donanımımızdı. Biz Ayder’de aile içi bir yemekte konuyu kendisine tam anlamıyla açıkladık.Teknik rapor istedi ve o an sayın hanımefendi Emine hanım sayın başbakana dönüp ‘Tayyip bey bu raporlardan sonra başka bir rapora gerek yok Rize’ye havaalanı yapılmasının faydalı olacağına bende inanıyorum’ diyerek bize destek çıkmışlardır” dedi.

ARDEŞEN’DE ZENGİN HAYIRSEVER İŞADAMLARI OLMAYIŞI TALİHSİZLİKTİR

Turgay Terzibaş’ın ‘Geçmiş olduğumuz seçim öncesi Ardeşen’e fakülte sözü verdiniz. Aradan yıllar geçti sadece kağıt üzerinde bir fakülte var simdi gene seçim öncesi fakülte söylemleri  gene gündemde’ şeklindeki sorusuna Bayraktar, “Fakültelerin yapımını genelde sivil insiyatif üstlenir. Ne yazık ki Ardeşen’de maalesef hayır sahibi zenginlerimiz yok. Mobeseyle ilgili aynı sorunu yasadık 500 bin tl ye maal olacak mobesenin 250 sini Ardesenden toplayacaktık oda olmadı onu da ben gönderdim bunları söylemekten utanıyorum” dedi

HASAN KARAL’IN ŞANSI

Milletvekilli aday belirlenmesi esnasında kendisinin isim tavsiyesinde bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya ise Bayraktar “Hayır kesinlikle isim zikretmedim.Ben genel bir projeksiyon çizdim.Ancak Rize’de 2 dönem üst üste milletvekilliği yapan bir isim olmamasının sıkıntılarını yasadık bu sıkıntı bilgi havuzunun oluşmamasıydı, Hasan Karal’ın şansı buydu” seklinde bir yorumda bulundu

HARUN MERTOĞLU DANIŞTAY ÜYESİ OLABİLİR

Turgay Terzibaş’ın 23 aday dayı meydana çıktı mücadele etti, siz dışarıdan aday getirdiniz bunun sebebi nedir? şeklindeki soruya ise Bayraktar,  “Tüm adaylarımız bizim için değrlidir.Bugün  böyle bir denge kurulmuştur.Aday adaylarımızın başka yerlerde değerlendirilmesi muhtemeldir. Gayrı resmi olarak atıyorum.Örneğin Harun Mertoğlu Danıştay üyesi olabilir, sayın Babali zaten geçmişte bir üst kurula önermiştim” diyerek birlik ve beraberliklerinin altını çizdi.

KENAN BIYIK EVİMİN BACALARINI SAYARAK SİYASET YAPTI

Bayraktar Cumhuriyet Halk Parti Rize 1.sıra milletvekili adayı Bıyık’a  yönelik “Geçmişte benim evimin 12 bacasını sayarak siyaset yaptı, o ev benim alın terimin karşılığıdır, bana kendi köyünden bile oy alamayacak dedi, ben kendi köyümden %90 oy aldım.Bununla yetinmeyip onun köyünde de oy aldım biz 3-0 la yetinmiyoruz bizim amacımız oransal bır artıştır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.