Rize Milletvekilleri Avcı ve Bak, Özel Sektör Çay Fabrikası Yetkililerine Sert Çıktı. Özel Sektör Çay Fiyatını Yükseltiyor

Rize Milletvekilleri Avcı ve Bak, Özel Sektör Çay Fabrikası Yetkililerine Sert Çıktı. Özel Sektör Çay Fiyatını Yükseltiyor
AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak, özel sektör yaş çay fabrika yetkililerine sert çıktı, fabrika yetkilileri yaş çay fiyatlarını yükselteceklerini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak’ın özel sektör yaş çay fabrika yetkilileriyle toplantı düzenlediği, üreticilerin mağduriyetine neden olan düşük fiyatlardan yapılan çay alımlarından rahatsız olduğunu dile getirerek sektör temsilcilerine sert çıktığı ve fiyatların makul seviyeye çıkarılmasını istediği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine özel sektör temsilcilerinin 3 liranın altına düşmeyeceklerine dair Milletvekillerine söz verdikleri öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Ticaret Borsasında özel sektör yaş çay firma yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim de katıldı.

Milletvekilleri Avcı ve Bak’ın yaş çayda özel sektörün uyguladığı fiyatlardan rahatsızlıklarını dile getirdiği toplantıda, Milletvekili Avcı’nın üreticinin mağduriyetine yol açan düşük fiyattan yaş çay alımı yapmaları nedeniyle özel sektör firmalarına sert çıktı ve ödenen ücretlerin makul seviyelere çekilmesi yönünde sektör temsilcilerinin uygulamaya geçmesini istedi.

Milletvekili Avcı’nın ayrıca, her zaman üreticinin yanında olduğunu ve alın teri ile çalışan vatandaşların düşük fiyatla mağdur edilmesini asla kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirerek vatandaşların hakkını her zaman ve her yerde koruyacağı belirttiğini ve simsarları da piyasada yaşatmayacaklarını ifade ettiği öğrenildi.

ÖZEL SEKTÖRDEN ÜRETİCİYE ÇAĞRI 1: SİMSARLARA DÜŞÜK FİYATLA ÇAY SATMAYINIZ

Avcı’nın toplantıda buz gibi bir hava oluşturan konuşmasının ardından özel sektör temsilcileri piyasada düşük fiyatlardan çay alan simsar olarak adlandırılan şahıslardan rahatsızlıklarını dile getirdi ve simsarlar nedeniyle de fiyatların düşüş gösterdiğini kaydetti.

ÖZEL SEKTÖRDEN ÜRETİCİYE ÇAĞRI 2: ÜRETİCİLERİMİZ ACELE ETMESİN KAPASİTE ÜZERİNE ÇIKTIĞIMIZDAN ÇAY ALMAMAK İÇİN FİYAT DÜŞÜRMEK ZORUNDAYDIK

Sektör temsilcilerinin ayrıca, kapasitelerinin üzerinde çok fazla çay aldıklarını ve aldıkları kapasite üzeri çayları işleyebilmek için 2-3 gün çay alımı yapamadıklarından çay almamak için de fiyat düşürmek zorunda kaldıklarını ifade ettikleri ve üreticilerin acele etmeyip 2-3 gün çay toplamamaları halinde her şeyin normale döneceğini kaydettiği bilgisine ulaşıldı.

RİZE DEFTERDARLIĞI SİMSARLAR İÇİN DEVREDE: HER TÜRLÜ CEZAİ İŞLEMLER SİMSARLARA UYGULANACAK

Sektör temsilcilerinin simsarlar hakkındaki şikayetleri üzerine Avcı, simsarlar için Rize Defterdarlığının çalışma yapacağını ve her türlü cezai işlemlerin defterdarlık tarafından simsarlara uygulanacağını söyledi.

Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak da toplantıda yaş çay üreticilerinin mağdur edilmemesi için özel sektörden fiyat yükseltmesini istedi. Sorunsuz bir yaş çay sezonu içerisinde sezonun tamamlanmasını istediklerini belirten Milletvekili Bak, düşük fiyat uygulamasına da son verilmesini istedi.

Milletvekilleri Avcı ve Bak’ın konuşmasının ardından özel sektör firmalarının düşük fiyatla çay almayacaklarını belirttiği ve bugünden itibaren yaş çay fiyatlarını makul seviyelere çekecekleri bilgisi edinildi.

 İLGİLİ HABERİMİZ 

Özel Sektör Çay Firmaları Fiyat Yükseltti Üreticiye Çağrıda Bulundu