Rize Milletvekillerinden Tepki

Rize Milletvekillerinden Tepki
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın ‘hısımlık hasımlığı önler’ gerekçesiyle zenginlere ikinci eş olarak Kürt kızlarını önermesi toplumun her kesiminde tepkiyle karşılandı.

Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu ve Lütfü Çırakoğlu, Bakırcı’nın haddini aşan açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “Kendileri olayın vahametinin farkına yeni vakıf olmuştur” dediler.

Bayramoğlu, “Ortada ciddi bir hata vardır. Kendisi parti disiplin kuruluna sevkedilmiştir. Gereken karar orada verilecektir” dedi.

Çırakoğlu ise, “Bu sözlerin kabul edilebilir tarafı yok” dedi.

AK Parti’nin Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu ve Lütfi Çırakoğlu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın, "Güneydoğu’dan ikinci eş alınsın" şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bayramoğlu, "Sayın Bakırcı haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Kendisinin açıklamaları toplumun özellikle manevi değerlerine ve devletin hukuki yapısına uygun olmayan görüşlerdir. İyi niyetle dile getirilmiş olsa da kabul edilemez. Kamuoyu nezdinde parti temsilcisi olmuş birinin daha dikkatli olması gerekir. Olayın vahametinin farkına kendisi de şu an vakıf olmuştur. Özür de dilemiştir. Ama buna rağmen ciddi bir hata söz konusudur. Bu nedenle kendisinin durumu Parti Disiplin Kurulu’nda değerlendirmeye alınmıştır. Gereken karar orada verilecektir" ifadelerine yer verdi.

Lütfi Çırakoğlu da Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın açıklamalarının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını belirterek, "Sayın Başkan’ın bu düşüncelerini kesinlikle tasvip etmiyorum. Bu söylem bizim inancımıza, parti politikasına, genel başkanımızın çizgisine hiçbir şekilde uymamaktadır. Başbakanımızın memleketine AK Parti’den seçilerek belediye başkanı olmuş birinden böyle sözler beklemiyorduk. Biz de şaşırdık. Kendisi parti disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Partimizin yetkili organları kendisiyle ilgili nihai kararı verecektir" şeklinde konuştu.