Rize Milli Eğitim Müdürü Akgül, Göreve Başladı

Rize Milli Eğitim Müdürü Akgül, Göreve Başladı
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, görevine başladı.

Servet Altuntaş’ın Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınmasının ardından Rize’ye Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Rize’deki görevine başladı.

Akgül, Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamasının ardından yayımladığı ilk mesajda şunları kaydetti:

Saygıdeğer Rizeliler, Değerli mesai arkadaşlarım;

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlamış bulunmaktayım.

Öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken; sıfır yaşından en yaşlı insanımıza kadar toplumun tüm kesimlerine eğitim öğretim hizmeti sunma gibi çok önemli ve niteliği ağır ödev ve sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; kararlı, azimli, planlı, şeffaf, hesap verebilirlik anlayışı içinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri, eğitimin asli unsuru öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanları ile birlikte eğitimin iç ve dış paydaşları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, hayırseverlerimizin de destekleri ile eğitim hizmetlerimizi yürütme kararlılığı içerisindeyiz.

Bu vesile ile tüm eğitim çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum.

SEBAHATTİN AKGÜL KİMDİR?

sebahattin-akgul-rize-il-milli-egitim-muduru.jpg

1957 yılında Gümüşhane’de doğdu. İlköğrenimini Gümüşhane’de, ortaöğrenimini Erzurum´da tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi.(1980) Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1991, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Denetimi- Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalından 1993 yılında mezun oldu. Ayrıca Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde 1991 yılında üçer aylık dönemler halinde Müfettişlik Formasyonu ve Eğitim Yönetimi Rehberlik Psikolojik Danışma alanlarında uzmanlık eğitimi aldı.

Isparta ve Trabzon’da 5 yıl Türkçe – Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. Erzincan’da 7,5 yıl okul müdürlüklerinde bulundu. Malatya’da 9 yıl İlköğretim Müfettişliği, İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Kahramanmaraş’ta 7,5 yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 1,5 yıl Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulunduktan sonra 25/01/2012 tarihinde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, 01/04/2014 tarihinde Rize Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı.

Müfettişlik ve Müdürlük görevleri sırasında yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlenen kurs ve seminerlerde; ‘’Öğretmenlik Formasyonu, Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Genel Öğretim İlkeleri, Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitim Yönetimi, Sınıf Yönetimi, Türk Milli Eğitim Sistemi, Soruşturma Teknikleri, Türkçe Dilbilgisi ve Resmi Yazışma Kuralları, Devlet Memurları ile ilgili Mevzuat’’ alanlarında öğretim görevlisi olarak vazife yaptı.

Malatya İdare ve Bölge İdare Mahkemelerinde 4 yıl Bakanlığı ve Valiliği temsilen duruşmalara katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü sürecinde mesleki, kültürel ve sanat alanında 20 tane eserin basılıp yayımlanmasında; yazarlık, editörlük ve öncülük yaptı.

AB Projeleri kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde; mesleki ve teknik eğitim, özel eğitim, hayat boyu öğrenme alanlarında inceleme ve araştırma çalışmaları mevcuttur.