Rize Milli Eğitim Müdürü Değişti, Furtuna Ne Zaman Dönecek?

Rize Milli Eğitim Müdürü Değişti, Furtuna Ne Zaman Dönecek?
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül görevden alındı Akgül’ün yerine Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş atandı.

Rize’de yaşanan okul krizinin ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ün görevden alınmasının ardından Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Şemsettin Durmuş, Rize’deki görevine başladı.

Rize’de aynı okulda eğitim öğretimlerine devam eden Hasan Sağır Anadolu Lisesi ile Denizciler İmam Hatip Ortaokulu arasında yaşanan krizde; kademeli olarak İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesi planlanan Hasan Sağır Anadolu Lisesine müfettiş raporuna rağmen öğrenci alınmış ve neticede sınıf ihtiyacı ortaya çıktığından İmam Hatip Ortaokulundan sınıfları birleştirmesi mescidi kaldırması ve bu şartlar altında eğitim öğretime devam etmesi istendiğinden sınıf polemiği yaşanmış,  yaşananlar sonrasında Hasan Sağır Anadolu Lisesi öğrencileri sınıflarına kavuşmuş akabinde Denizciler İmam Hatip Ortaokulu velileri protesto gösterilerinde bulunarak çocuklarını bir hafta okula göndermemişti. Bu olay sonucunda ise Denizciler İmam Hatip Ortaokul Müdürü Eyüp Furtuna görevinden alınarak Denizciler İlköğretim Okuluna Din Kültürü öğretmeni olarak atanmıştı.

OKUL MÜDÜRÜ FURTUNA, GÖREVİNE NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Denizciler İmam Hatip Ortaokulunda çocukları okuyan veliler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okul müdürü Eyüp Furtuna’nın görevine geri döndürülmesi için dilekçe vermiş ancak bu dilekçeler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce işleme alınmamıştı.

Tüm bu yaşananlar sonrasında ise hiçbir suçu olmamasına rağmen görevden alınarak başka bir okula öğretmen olarak gönderilen Eyüp Furtuna’nın tekrar eski görevine atanması bekleniyor.

ŞEMSETTİN DURMUŞ KİMDİR?

semsettin-akgul-rize-il-milli-egitim-mudurlugu.jpg

1969 yılında Elazığ’ da doğdu. İlk ve orta okulu Elazığ’ da, liseyi Mamak Abidinpaşa Lisesi’ nde okudu. Gazi Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede yükseklisans yaptı. 1993 yılında Kuva-yı Milliye İlköğretim Okulu’ nda çalıştı. 1994-1996 yıllarında Mardin Midyat ve Sinop Durağan ilçelerinde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı. 1996-2003 yılları arasında Mamak Şehit Nuri Pamir Lisesinde Tarih Öğretmenliği yaptı. 2003 yılında Ege Lisesi’ ne Müdür olarak atandı. 2007 yılında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ nde Müdürlük görevine başladı. 2010 yılında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 17.12.2012 tarihinde Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmış ve görevine devam etmektedir.