Rize Müftü Yardımcılığına ve İlçe Müftülüklerine Atama Yapıldı

Rize Müftü Yardımcılığına ve İlçe Müftülüklerine Atama Yapıldı
Hemşin İlçe Müftüsü Abdullah Köseoğlu Rize İl Müftü Yardımcılığına atanırken, İyidere ve Derepazarı ilçe müftülüklerine atama yapıldığı, Kalkandere ilçe müftüsünün ise Tekman İlçe Müftülüğüne atandığı öğrenildi.

Rize'nin Hemşin İlçe Müftüsü Abdullah Köseoğlu'nun Rize İl Müftü Yardımcılığına atandığı bilgisine ulaşılıırken, İyidere İlçe Müftülüğüne Erzurum Narman İlçe Müftüsü Yusuf Kars, Derepazarı İlçe Müftülüğüne Artvin Arhavi İlçe Müftüsü Sadık Havuz'un, Kalkandere İlçe Müftüsü Özkan Çelik'in ise Erzurum'un Tekman İlçe Müftülüğüne atandığı öğrenildi.

Ayrıca yakın bir tarihte de İl Müftü Yardımcılığında boş kalan diğer İl Müftü Yardımcılığı kadrosuna da kadın bir müftü atanacağı bilgisine ulaşıldı.

RİZE'NİN YENİ İL MÜFTÜ YARDIMCISI ABDULLAH KÖSEOĞLU KİMDİR?

Trabzon İli Çaykara İlçesin’de 23.07.1967 tarihinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Rize’de tamamladı.Hafızlık belgesini 1981 yılında aldı.

1985 yılında Rize Sanayi Sitesi Camiine Müezzin-Kayyım olarak göreve başladı.1998 yılında Rize Merkez Taşçıoğlu Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı.2002-2006 yılları arasında yurt dışında uzun süreli din görevlisi olarak çalıştı.2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.2012 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinde İhtisas eğitimini bitirdi.

2015 yılında İlçe Müftüsü olarak Rize Hemşin ilçesine atandı.08.01.2016 tarihinden itibaren Hemşin İlçe Müftüsü olarak görev yaparken Rize İl Müftü Yardımcılığına atandı. Evli ve dört çocuk babasıdır.