Rize Müftülüğü Personeline Yangın Söndürme Eğitimi Veriliyor

Rize Müftülüğü Personeline Yangın Söndürme Eğitimi Veriliyor
Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü Personeline yangın söndürme eğitimi verilmeye başlandı.

Olası bir yangın esnasında yangına doğru ve bilinçli bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla, Rize İl Müftülüğünde görev yapan daire personeli, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatipler ve Müezzin Kayyımlara yönelik yangın söndürme eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitim programı çerçevesinde ilk uygulama; İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Ali Çakmak ve Hakkı Gür ile dairede çalışan tüm personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu’nun da iştirak ettiği ilk programda İtfaiye Müdürü Uğur Minder, itfaiye teşkilatı hakkında bilgiler verdi.

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(2).jpg

Yangın nedir, yangın çeşitleri nelerdir? Yangın oluş safhaları, tutuşma sıcaklıkları, yangının büyüme hızı, yangın sınıfları, yangın nedenleri, yangın söndürme şekilleri, yangın söndürmede kullanılan yöntemler, yangın tüplerinin kullanımı konularında görsel sunum eşliğinde verilen eğitimin ardından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(10).jpg

Olası bir yangın ve afet durumunda müftülük personeli ve yönetimi olarak yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gösterildiği tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu, İl Müftüsü İsmail Yalçın'a plaket takdim etti.

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(15).jpg

İtfaiye Müdürlüğünün Eğitim Salonunda 25’er kişilik gruplar halinde haftanın dört günü uygulanacak olan eğitim programı Mart ayı sonuna kadar devam edecek.

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(1).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(3).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(4).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(5).jpg

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(6).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(7).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(8).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(9).jpg

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(11).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(12).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(13).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(14).jpg

rize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(17).jpgrize-muftulugu-personeline-yangin-sondurme-egitimi-(16).jpg