Rize Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Çakmakçı: Rize, 53 Yetime Sahip Çıkıyor!

Rize Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Çakmakçı: Rize, 53 Yetime Sahip Çıkıyor!
Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Yetim Himayesi Projesi” ile dünyanın farklı bölgelerindeki yetimler için iyilik seferberliği başlatıldığını bildirdi.

Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı, savaş, hastalık vb. gibi durumlar sebebiyle dünyanın farklı bölgelerinde yetim kalmış çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara her daim kol kanat gerecek birilerinin olduğunu göstermek için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yetim Himayesi Projesi” başlatıldığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Çakmakçı, bir yetime aylık düzenli 200 TL ile himaye olunabildiği gibi, tek seferde de istenilen miktarda bağışta bulunulabileceğini kaydederek, Allah Resulü, “'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.' (Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 250) buyurmaktadır. Aylık 200 TL bağışlayarak yurt dışında 1 yetime bir ay destek olabilirsiniz. Türkiye Diyanet Vakfımızın Yetim Himayesi Projesi, yurt dışında bulunan savaş, hastalık vb. gibi durumlar sebebiyle yetim kalmış çocuklara yönelik olarak yapılan nakdi destek programı olup, bağışlar, daha önceden tespit edilen yetimlere ulaştırılmaktadır. Dilerseniz bağışınızı aylık düzenli ya da tek sefer olarak yapabilirsiniz. Bu kapsamda 0-14 yaş arası yetim çocuklara destek verilecektir. Sizde bu iyilik seferberliğimize destek olabilirsiniz” dedi.

Banka Adı: Vakıf Katılım Bankası Rize Şubesi

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Rize Şubesi

İban No : TR07 0021 0000 0000 9338 2000 06

Açıklama: Yetim Himaye

İrtibat Telefonu: 0464 214 26 79 (130)

unutursan-yetim-kalir.jpg