Rize Müftüsü Yalçın'dan Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliklerine Davet

Rize Müftüsü Yalçın'dan Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliklerine Davet
Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle kentte Hz. Peygamber (S.A.V.)’i anma, anlama ve anlatmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, 8 Kasım 2019 Cuma gününün Mevlid Kandili olması dolayısıyla açıklamada bulundu. Açıklamasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)'nin doğumunun seneyi devriyesi dolayısıyla kentte çeşitli programlar düzenleneceğini kaydeden İl Müftüsü İsmail Yalçın, bu vesileyle de vatandaşların kandilini de kutladı.

8 Kasım 2019 Cuma gününün Hazreti Peygamberin doğumunun seneyi devriyesi olması münasebetiyle içinde bulunduğumuz haftanın Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacağını kaydeden Müftü Yalçın, “Amacımız, Hazreti Peygamberin sünneti seniyesini günümüz dünyasıyla buluşturmak, onun rahmet mesajlarını zihin ve gönüllere ulaştırmak, milletimizin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutabilmektir.

Biliyoruz ki, Rabbimiz, bizlere aile olmayı emretmiş, vedûd ismi celilinden meveddet gibi katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi, varlığının bir delili olarak aileye lütfetmiştir.

Bu vesile ile 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Peygamberimiz ve Aile” konusu tema olarak belirlenmiştir.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de bu tema çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.” Şeklinde konuştu..

Müftü Yalçın, düzenlenecek programlara tüm halkımızı davet ederek, “Mevlid-i Nebi haftamızın hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

rizede-mevlid-i-nebi-haftasi-etkinlik-programi.jpg