Rize Muhtarlar Federasyonu’nun Yeni Başkanı Remzi Güzel Oldu

Rize Muhtarlar Federasyonu’nun Yeni Başkanı Remzi Güzel Oldu
Rize Muhtarlar Federasyonu’nun yeni başkanı Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel oldu.

Rize Muhtarlar Federasyonu’nun 4. Olağan Kongresi, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mevcut Başkan Rize Merkez Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı ile Anzer Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel’in yarıştığı kongrede başkanlığa Remzi Güzel seçildi.

161 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 158 oy kullanıldı.

Remzi Güzel 88 oy alırken, Tuncay Maşalacı ise 70 oy aldı.

Güzel, 3 yıl Federasyon Başkanlığı görevinde bulunacak.

Kongre, yemek programıyla sona erdi.

Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel, kongrede yaptığı konuşmada birlik beraberliğin başarıyı getireceğini kaydederek, “Federasyon, birlik beraberlik içerisinde kuvveti temsil eder. Bizler ne kadar güçlü olursak, bizler ne kadar kuvvetli olursak, bizler ne kadar birlik beraberlik içerisinde olursak daha çok başarılı oluruz. Gayemiz sadece seçim, koltuk veya unvan kazanmak değildir. Şahsım ve yönetim kurulumun gayesi talibi olduğumuz görevi en iyi şekilde bu ruhu koruyarak yerine getirmektedir.” dedi.

Muhtarlık camiasının 1829’dan günümüze 193 yıldır özveriyle hizmet verdiğini kaydeden Muhtar Remzi Güzel, Rize Muhtarlar Federasyonu’nun Türkiye’de kurulan 3.’cü federasyon olarak ilkler arasında yer aldığını belirterek, “Muhtarlık camiası, milletin yanında devleti, devletinin yanında milleti temsil eden çok güçlü bir köprü ve Türk milletinin yaşam biçimidir. Buradan görevi sırasında vefat eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet dileriz. Kurumumuza layıkıyla hizmet edip görevini devreden eski muhtarlarımıza da minnet ve şükranlarımızı sunarız. Bu köklü ve güzide kurumu Rize yerelinde ve Türkiye genelinde, yönetim kurulumun ve ilimizin 556 muhtarıyla beraber, ben değil biz anlayışıyla, her koşulda, en güzel şekilde temsil edeceğimizi şahsım ve yönetimim adına söz veririm. Yıllarca Türkiye’nin çeşitli illerinde, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun toplantı, sempozyum, çalıştay ve bunun gibi çeşitli etkinliklerine katılarak kurumla ilgili önemli bilgi ve tecrübelere sahip oldum. Eğer şahsıma ve yönetimime görev verirseniz, dağarcığımdaki bilgi yüreğimdeki sevgi ve sizlerin desteği ile Rize Muhtarlar Federasyonunu, ilimizde ve ülkemizde önemli bir noktaya getireceğim.” diye konuştu.

Güzel, seçim öncesindeki kongre konuşmasının devamında kongrenin sonucunun ne olursa olsun salondan çıkarken kazananın Rize’nin birlik ve beraberliği olması temennisinde bulunarak, şunları kaydetti: “Rize; ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleri ve mahalleleriyle, doğusu ve batısıyla bir bütündür. Bu bütünlüğü perçinlemek adına biz muhtarlara önemli görevler düşmektedir. Yönetimimizle birlikte devletimizin bütün kurumlarıyla iş birliği içerisinde olup, projeler yürüteceğiz. Kurumumuzda oluşacak sorunlarda, istişarelerde bulunup ortak akıl, ortak fikir düşüncesiyle sorunlara çözümler üreteceğiz. Çalışma anlayışımız her daim dinamik, eleştiriye açık ve çözüm odaklı olacaktır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan diliyorum.”

Muhtar Remzi Güzel'in ve Rize Muhtarlar Federasyonu’nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

ASIL ÜYELER: Remzi Güzel, Recep Sakal, Sinan Tibukoğlu, Mehmet Tiryaki, Sadık Selçuk Yerebakan, Ali Rıza Avcı, Mehmet Sarı, İrfan Kaynak, Osman Karafazlıoğlu, Bayraktar Yamakoğlu, Ahmet Türk, Ahmet Kamiloğlu ve Dilaver Karagöz.

YEDEK ÜYELER: Orhan Baş, Gürhan Kutluata, Mustafa Tepegöz, Erdal Önçırak, Ahmet Hiçyılmaz, Mehmet Ali Şark, İrfan Uzun, Necati Berktaş, Niyazi Kabaoğlu, Fatih Köse, İbrahim İmamzade ve Nuriye Özbek.

DENETLEME KURULU ASIL ÜYELER: Orhan Hacıfazlıoğlu, Mehmet Ali Berktaş ve İbrahim Tabanlı.

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER: Turan Memoğlu, Cemal Turan ve Fevzi Kenan.

Kongreye başkan olarak giren ancak kongrede başkanlığı rakibine kaybeden Tuncay Maşalacı’nın yarıştığı yönetim lisesi ise şu isimlerden oluştu:

ASIL ÜYELER: Tuncay Maşalacı, Maksut Çırakoğlu, Yılmaz Çelik, Ahmet Günba, Sabri Kobal, Niyazi Çakır, Mehmet Yetimoğlu, Abdullah Demirkan, Şadi Bayram, Sadık Yurtvermez, Recep Ali Çil, Mehmet Salih İşyar ve Vahdettin Pehlivan.

YEDEK ÜYELER: Aydın Seferinoğlu, Hayri Mete, Naci Aydın, Memiş Bayraktar Çorbacı, Tayfun Kakşi, Mustafa Kayacı, Mehmet Haskan, Özkan Gülşen, Yunus İlker Yılmaz, Nuri Yılmaz, Sultan Tüfekçi, Hamit Tüylüoğlu ve Enver Yılmaz.

DENETLEME KURULU ASIL ÜYELER: Mehmet Yılmaz, Ahmet Kamiloğlu ve Adem Önusta.

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER: Metin Ustaoğlu, Oğuz Dereci ve Yaşar Demir.

anzer-ballikoy-muhtari-remzi-guzel-2.jpganzer-ballikoy-muhtari-remzi-guzel-1.jpgrize-merkez-portakallik-mahallesi-muhtari-tuncay-masalaci-2.jpgrize-merkez-portakallik-mahallesi-muhtari-tuncay-masalaci-1.jpgrize-muhtarlar-federasyonunun-4-olagan-kongresi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-1.jpgrize-muhtarlar-federasyonunun-4-olagan-kongresi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-2.jpgrize-muhtarlar-federasyonunun-4-olagan-kongresi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-5.jpgrize-muhtarlar-federasyonunun-4-olagan-kongresi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-3.jpgrize-muhtarlar-federasyonunun-4-olagan-kongresi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum