Rize Müsiad'dan Trabzon Müsiad'a Tarihi Çağrı !

Rize Müsiad'dan Trabzon Müsiad'a Tarihi Çağrı !
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak'ı ziyaretinde Dabak'tan tarihi çağrı geldi...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ocak ayında MÜSİAD Rize Şube Başkanlığına seçilen Mahmut Dabak’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Dabak, Karadeniz’de işadamlarının karşılaştığı sorunların başında, birlikte iş yapma yeteneğinin ve ortaklık kültürünün tam olarak yerleşmemiş olması geldiğine vurgu yaptı ve  "Bunun içindir ki, ömrü 50 yıla, 100 yıla varabilen şirketlerin sayısı oldukça azdır. Bölgemizde aile şirketlerinin ömrü 35 yılı geçmemektedir. Bir sonraki nesile devredilebilen işletme sayısı yüzde 3 iken, üçüncü nesile devredilebilen işletme sayısı ise yüzde 1 bile değildir. STK’lar olarak bu durumda; ortaklık kültürünü ve birlikte iş yapabilme anlayışını geliştirmek için çaba göstermemiz gerekiyor." dedi.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, “MÜSİAD Rize Şubesi örnek bir genel kurulla seçimlerini gerçekleştirdi. Şube Başkanlığına seçilen Sayın Mahmut Dabak’a ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Mahitapoğlu ayrıca, “MÜSİAD’ın akademik, diplomatik ve teknik zekanın hepsine vakıf ve sahip potansiyelimiz var. Bunu harekete geçirmek de bizlere düşer. Üzerinde çok fazla beklentisi olmayan küçük sermayeler risk alabiliyor ve büyük işler yapabiliyor. Fakat bunlar beni tatmin etmiyor. Bizlerin daha büyük, bölgesel düşünerek güçlü projeler yapmamız gerekir.” diye konuştu.

trabzon-musiaddan-rize-musiada-hayirli-olsun-ziyareti-2.jpg

Geleceğimiz İçin, Birlikte İş Yapmak Zorundayız

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ise konuşmasında, ortaklık kültürü üzerinde durarak, “Çocuklarımıza mal mülk bırakmamıza gerek yok, onlara bırakacağımız en hayırlı miras ortaklık kültürü olacaktır. Küçük işletmelerin gelişebilmesi, il ve bölge ekonomisinin büyümesi için güçlü ortaklıklar kurmaktan başka alternatifimiz yok. Bugün önemli ölçüde, ortaklık ruhu içerisinde hareket edebilen şirketler öne çıkmakta ve varlıklarını uzun süre devam ettirebilmektedir.” dedi.

Dabak, “Karadeniz’de işadamlarının karşılaştığı sorunların başında, birlikte iş yapma yeteneğinin ve ortaklık kültürünün tam olarak yerleşmemiş olması gelmektedir. Bunun içindir ki, ömrü 50 yıla, 100 yıla varabilen şirketlerin sayısı oldukça azdır. Bölgemizde aile şirketlerinin ömrü 35 yılı geçmemektedir. Bir sonraki nesile devredilebilen işletme sayısı yüzde 3 iken, üçüncü nesile devredilebilen işletme sayısı ise yüzde 1 bile değildir. STK’lar olarak bu durumda; ortaklık kültürünü ve birlikte iş yapabilme anlayışını geliştirmek için çaba göstermemiz gerekiyor. Güç, gaye ve hedef birliği şuuru içerisinde ortaklıklar oluşturulmasına öncülük etmeliyiz. Rize MÜSİAD olarak, 35-40 işadamımızın ortaklığıyla kurmuş olduğumuz Hidro Elektrik Santral (HES) projemiz tamamlandı ve faaliyete başladı. Yeni ortaklı proje için araştırma çalışmalarımızda devam etmektedir.” dedi.

trabzon-musiaddan-rize-musiada-hayirli-olsun-ziyareti-3.jpg

trabzon-musiaddan-rize-musiada-hayirli-olsun-ziyareti-1.jpg

trabzon-musiaddan-rize-musiada-hayirli-olsun-ziyareti-4.jpg