Rize Nüfus Müdürü Bilgetay, Düzce'de Başladı

Rize Nüfus Müdürü Bilgetay, Düzce'de Başladı
Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Bilgetay, Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne atandı.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne atanan Hasan Bilgetay, 28 Aralık 2018 tarihinde Düzce’deki yeni görevine başladı.

2012 yılından itibaren Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü görevini sürdüren Bilgetay’dan boşalan Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne ise vekaleten Rize Merkez İlçe Nüfus Müdürü Reşat Birinci atandı.

HASAN BİLGETAY KİMDİR?

01.02.1956 yılında Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi Aydoğdu Köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Eleşkirt İlçesi, Aydoğdu Köyünde, orta öğrenimini Bulanık İlçesi Kaaraağıl Köyünde, Lise öğrenimini Kayseri İli, Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 1991 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Muş İli, Varto ilçesinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak göreve başladı. 1990 yılında Muş İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Özlük İşleri Şefliğine, 1991 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu İlçe Nüfus Müdürlüğü görevde yükselme sınavını kazanarak, 1992 yılında Artvin İli, Şavşat İlçesine İlçe Nüfus Müdürü olarak atandı.2001 yılında Elazığ İli, Palu İlçe Nüfus Müdürlüğüne naklen atandı. Palu İlçe Nüfus Müdürlüğü görevini yürütmekte iken, Bakanlığımızın açmış olduğu görevde yükselme ve Unvan değişikliği sınavını kazanarak 2008 yılında Bingöl İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak atanan Bilgetay; 2012 yılında Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne atanmış, İçişleri Bakanlığının 26.11.2018 tarih ve 16121 sayılı atama onayı ile de Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak atandı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

hasna-bilgetay-duzce-nufus-muduru.jpg