Rize O Utançtan! Kurtulmak İstiyor

Rize O Utançtan! Kurtulmak İstiyor
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize’de tavan yaparak adeta utanç duyulacak oranlara ulaşan 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz yere aranma oranını asgariye düşürmek için var gücüyle çalışıyor.

112 Acil Çağrı Hattına gelen aramalarının yüzde 90’ından fazlasının asılsız arama olduğu Rize’de, Sağlık İl Müdürlüğünün halkı bilinçlendirmek ve 112 Acil İhbar Hattının asılsız ve gereksiz yere aranmaması ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi için başlattığı "Yaşama Yol Ver" medya kampanyası bilgilendirme çalışmaları hızla devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yürütülen "Yaşama Yol Ver" medya kampanyasına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Rizeli anneler de destek verdi.

rizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(7).jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver" medya kampanyası kapsamında halkın bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Tuzcuoğlu Memişağa Parkında tanıtım standı açıldı. Vatandaşlara konu hakkında bilgiler verilip, tanıtım broşürleri ile materyallerinin dağıtıldığı standı ziyaret ederek destek verenler arasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da yer aldı.

Başkan Kasap, vatandaşlara proje kapsamındaki materyalleri dağıtırken,  trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112’ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak ve farkındalık yaratmak açısından projenin öneminden vatandaşlara bahsetti. Kasap, burada yaptığı açıklamada ise, “Genç, yaşlı her vatandaşımız bu projeye destek olmalı ve hayati durum olmadığı sürece ne 112 acil yardım hattını aramalı ne de trafikte ambulansın geçişine engel olunmalıdır” dedi.

rizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(2).jpg

Öte yandan anneler Günü etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesi tarafından annelere özel olarak düzenlenen çiçek dağıtım törenine katılan annelerin de Sağlık Müdürlüğünce yürütülen “Yaşama Yol Ver” kampanyasına destek verdikleri görüldü.

rizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(1).jpgrizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(3).jpgrizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(4).jpgrizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(5).jpg

rizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(6).jpgrizeli-annelerden-“yasama-yol-ver”-projesine-destek-(8).jpg