Rize Olay Gazetesi Covid-19 Düzenlemesi

Rize Olay Gazetesi Covid-19 Düzenlemesi
Rize'de günlük yayınlanan 13 yerel gazete Koronavirüs salgını dolayısıyla sıralı şekilde, hergün 2 gazete yayınlanacak şekilde haftada bir basımı gerçekleştirilme kararı alındı.

Basın İlan Ku­ru­mu, yeni tip ko­ro­na­vi­rüs (Co­vid-19) ile mü­ca­de­le sü­re­cin­de sa­ha­da zor ve risk­li şart­lar al­tın­da ça­lı­şan ga­ze­te­ci­le­re ve ya­yın­la­rı­nı ak­sat­ma­dan sür­dü­ren ba­sı­na des­tek olmak ama­cıy­la yeni ka­rar­lar aldı.

Rize Va­li­li­ği İl Basın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­dür­lü­ğü de kent­te yayın yapan yerel ga­ze­te­le­ri bil­gi­len­di­re­rek, yeni tip ko­ro­na­vi­rüs (Co­vid-19) sal­gı­nı do­la­yı­sıy­la Rize’de yayın yapan ga­ze­te­le­rin be­lir­le­nen lis­tey­le haf­ta­da bir gün ya­yın­lan­ma­sı­nın de­ğer­len­di­ril­di­ği ifade edi­le­rek, “Co­vid-19 sal­gı­nı do­la­yı­sıy­la Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu­nun 23 Mart 2020 ta­rih­li top­lan­tı­sın­da ya­yın­la­rı­nı ak­sat­ma­dan sür­dü­ren ba­sı­nı­mı­za des­tek olmak ama­cıy­la al­dı­ğı karar doğ­rul­tu­sun­da Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan yeni bir dü­zen­le­me ya­pı­lın­ca­ya kadar ge­çer­li olmak üzere ili­miz­de yayın yapan yerel ga­ze­te­le­rin sı­ra­lı liste doğ­rul­tu­sun­da haf­ta­da bir gün sü­rey­le ya­yın­la­na­bi­lir” de­nil­di.

Bu kap­sam­da, Rize Olay Ga­ze­tesi yeni bir dü­zen­le­me ya­pı­lın­ca­ya kadar haf­ta­da bir gün Cu­mar­te­si günü olmak üzere yayın ha­ya­tı­na devam ede­cek­tir. Tüm okurlarımızı da Sağlığımız için evimizde kalmaya davet ediyoruz.