Rize Olimpiyat Ruhu İçin Yürüdü

Rize Olimpiyat Ruhu İçin Yürüdü
Her yıl olimpizmi kutlamak ve olimpiyat ruhunu yaşamak amacıyla Türkiye'de 8 ilde düzenlenen Olimpik Gün Koşusu Rize'de de yapıldı.

Türkiye’de 8 il’de yapılacak olan  Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu"na  bugün Rize Cumhuriyet meydanında start verildi. Olimpiyat yürüyüşünde 1053 kişinin numaratörden geçtiği belirlendi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği organizasyon Rize Cumhuriyet Meydanı'nda başlarken yürüyüşe, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-10.jpg

Türkiye'de Olimpik bilincin oluşturulması amacıyla düzenlenen ve TRT 3 tarafından da yayınlanan etkinlikler İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığımızın kesinleştiği bu dönemde ülkemiz ve Rize için büyük bir anlam ifade ediyor.

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-1.jpg

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan yürüyüşün Rize'de farklı bir atmosferde ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yürüyüş bitmesine rağmen Rize Valiliği önünde kurulan alanlarda, organizasyona katılan vatandaşlarımızın bir kısmı masa tenisi oynuyor, bir kısmı judo yapıyor. Bu haliyle Rize fark yaptı'' dedi.

Olimpik coşkuyu Rizeliler ile paylaştığı için çok gururlu olduğunu ifade eden Usta, ''Rize bu şekilde hem şenlendi hem de olimpik yürüyüş coşkusunu yaşadı. Umut ediyoruz ki spor, hayatlarının bir parçası olarak devam eder. Bu organizasyonun devamını getirmek lazım. Senede bir gün değil, sık sık spor yapmak lazım. Yeter ki sürekli yapılsın, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi hep Rizeli vatandaşlarımızın yanında olacaktır'' diye konuştu.

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-2.jpg

BAKIRCI : RİZE İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Etkinlikte TRT 3’ün Canlı yayın programında açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı   “Birazdan başlatacağımız Olimpik Gün Yürüyüşü ülkemizde Rize ile birlikte sadece 8 şehirde yapılacak. Bu yürüyüşler ulusal medyada yakından izlenecek ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni ikna edici bir belge olarak sunulacak. 2020 Yaz Olimpiyatlarının İstanbul'a verilmesi, hem ülkemize, hem İstanbul'a, hem de Rize'mize, gerek sportif, gerekse sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm açısından büyük faydalar sağlayacak.

halil-bakirci-rize-belediye-baskani.20120610143728.jpg

Sadece İstanbul'da değil, tüm ülkemizde ve Rize'de bilhassa sportif alanda standartlar yükselecek. Sporun pek çok branş ında kendimizi geliştirme trendine gireceğiz. Rize'mizin tanıtımı için de büyük bir fırsat olacak bu önemli organizasyona Belediyemiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ile birlikte, basınımız, spor camiamız, sivil toplum kuruluşları, tüm Rize el birliği içinde, yekvücut sahip çıkmalıyız" dedi.

Olimpizm felsefesini sahiplenmeye, benimsemeye ve desteklemeye dair evrensel bir mesaj vermek için Rizeli vatandaşlar ile bürokrasinin yoğun ilgi gösterdiği “OLİMPİK GÜN YÜRÜYÜŞÜ VE KOŞUSU“ Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın sporcularla tenis ve badminton oynaması ile sona erdi. 

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-11.jpg

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-12.jpg

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-3.jpg

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-4.jpg

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-5.jpg

rize-olimpiyat-ruhu-icin-yurudu-13.jpg