Rize Onkoloji Hastanesinden Kısmen Sevindiren Doktor Haberi

Rize Onkoloji Hastanesinden Kısmen Sevindiren Doktor Haberi
Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Demiral, Rize Onkoloji Hastanesi’ne geçici görevlendirme ile doktor atamasının yapıldığını, aralık ayı sonunda yapılacak atama ile gelecek doktorun ise en geç Şubat 2016’da göreve başlayacağını kaydetti.

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Orp. Dr. Gökhan Demiral, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı hizmet veren Onkoloji Hastanesinde doktor kalmadığı iddialarına ilişkin, "Hastalarımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan mevcut tedavilerini sürdürebilmesi için geçici görevlendirme yaptık. Aralık ayı sonunda yeni doktor ataması yapılacak ve hastanemiz doktorsuz kalmayacak" dedi.

Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Onkoloji Hastanesinin Rize ve çevresinden gelen kanser hastalarına hizmet verdiğini belirtti.

Hastanede üç doktorun uzun süre görev yaptığını ifade eden Demiral, bu doktorlardan birinin istifa ederek özel sektörde işe başladığını, ikisinin ise tayininin çıktığını söyledi.

Onkoloji Hastanesindeki mevcut onkologların tayininin çıkmasının hastalarda endişe gerektirecek bir durum olmadığına dikkati çeken Demiral, "İki doktorumuzun tayininin çıkması, bir doktorun ise istifa ederek özel sektörde göreve başlaması nedeniyle hastanemizin doktorsuz kalmaması için gerekli çalışmayı yaptık. Hastalarımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan mevcut tedavilerini sürdürebilmesi için geçici görevlendirme yaptık. Aralık ayı sonunda yeni doktor ataması yapılacak ve hastanemiz doktorsuz kalmayacak" diye konuştu.

Demiral, atama çalışmalarının Bakanlık düzeyinde sürdürdüğünü kaydederek, "Türkiye genelinde Aralık ayında 3 onkolog doktor ataması yapılırken bunlardan biri Rize'ye olacak. 27 Aralık 2015 tarihinde atamayla belirlenecek yeni doktorumuzun en geç Şubat 2016'da hastanemizde göreve başlamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Demiral, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde 2015 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 14 bin 600 hastaya tıbbi onkoloji poliklinik hizmeti verildiğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERİMİZ

RTEÜ Onkoloji Hastanesinde Onkolog Doktor Sorunu