Rize Polisi 7 Hackeri Yakaladı

Rize Polisi 7 Hackeri Yakaladı
Rize’de vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek internet üzerinden alış veriş yapan 7 kişi yakalandı.

Rize’de 35.000 vatandaşın kişisel bilgilerini gayri resmi yollarla ele geçirerek başkalarına ait kredi kartları ile kişilerin rızası dışında internet üzerinden alış veriş yapmak suretiyle vatandaşları mağdur eden A.E.M., M.T., K.K., Y.Ç. S.K., S.Ç., S.D. yakalandı. Zanlılardan yaşlarının küçük oluşu nedeni dolayısıyla A.E.M.’ye yurtdışına çıkma yasağı getirilirken, K.K.’ya ise denetimde serbestlik kararı verildi. Diğer zanlılar S.K. Ş.Ç. ve M.T. ise ifadeleri alınarak salıverildi. S.D. ve Y.Ç. ise adli mercilere sevk edildi.

rizede-bilgisayar-hackerlari-yakalandi-1.jpg

Edinilen bilgiye göre, A.E.M., M.T., S.D., Y.Ç. ve K.K. isimli şahısların birlikte hareket ettikleri ve mahkemece alınan arama kararına istinaden şahısların ikametleri arandığında,  2 adet bilgisayar, 1 adet Tablet, 7 adet Cep Telefonu, 2 Adet Fotoğraf Makinası, 2 adet Flash Bellek, 2 adet Led Tv,  6 adet ses sistemi, 45 adet fatura irsaliyesi bulunduğu tespit edilmiş olup ayrıca şüpheli A.E.M. ve S.D. isimli şüphelilerden toplam 35.000 adet vatandaşlarımıza ait kimlik, hesap  ve iletişim  bilgileri flash bellek içinde olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan şahıslardan yaşlarının küçük oluşu nedeniyle A.E.M.’ye yurtdışına çıkma yasağı getirilirken, K.K. için denetimde serbestlik kararı verildi. S.K. Ş.Ç. ve M.T. ise ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. S.D. ve Y.Ç. ise adli mercilere sevk edildi.

rizede-bilgisayar-hackerlari-yakalandi-2.20150114140330.jpg