Rize Polisi Boğulmalara Karşı Broşür Dağıttı

Rize Polisi Boğulmalara Karşı Broşür Dağıttı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri “Akıntıya Kapılma Hayata Tutun Projesi” kapsamında yaz aylarında boğulma olaylarının yaşanmaması için vatandaşlara bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıttı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Akıntıya Kapılma Hayata Tutun Projesi” kapsamında Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle gölet, baraj ve akarsulara giren vatandaşların çoğalmasıyla birlikte boğulmaların önüne geçebilmek amacıyla uyarı broşürü dağıttı.

Dağıtılan broşürde, boğulmalara karşı alınacak tedbirler, boğulmalarda ilk yardım, çeken akıntı nedir? Boğulmamak için neler yapılmalıdır? ve sevdiklerinizi gözü yaşlı bırakmayın temalı konular anlatıldı.

rize-polisi-bogulmalara-karsi-brosur-dagitti--(1).jpg

Hiçbir eğlencenin insanın canından daha değerli olmadığı belirtilen broşürlerde Polis ekiplerince kentte bilinçlendirme, uyarı ve bilgilendirmeye yönelik çalışmaların ilerleyen süreçte de devam edileceği ifade edildi.

Ayrıca Rize İl Emniyet Müdürlüğünce bir de hatırlatmada bulunuldu. Hatırlatmada ani gelişen deniz kazalarında vatandaşların 155 Polis İmdat Hattını aramaları istenildi.

rize-polisi-bogulmalara-karsi-brosur-dagitti--(3)-001.jpgrize-polisi-bogulmalara-karsi-brosur-dagitti--(2)-001.jpg

rize-polisi-bogulmalara-karsi-brosur-dagitti--(5).jpgrize-polisi-bogulmalara-karsi-brosur-dagitti--(4)-001.jpg