Rize Polisi, Çocukları İzcilik Kampına Götürdü

Rize Polisi, Çocukları İzcilik Kampına Götürdü
Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol ile hazırlanarak yürütülmeye başlanan ‘’Kardeşiz Projesi’’ kapsamında 11- 14 yaşları arasında 37 çocuğu izcilik kampına götürdü.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce; suç ve suçlularla mücadele kapsamında, çocuklarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak sureti ile onların güvenlik hizmetlerine katılımlarının sağlanması çalışmalarına devam ediliyor.

Güvenli Hayat ve Güvenli bir gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde; çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini bu kapsamda kendilerine sosyal bir eğitim sağlayamamış ve diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesini ve güvenli hizmetlerine dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunluklarını azaltmak amacıyla 11-14 yaş gurubundaki 37 çocuk ve Rize İl Emniyet Müdürlüğünden 4 polis memuru, TİF'in belirtmiş olduğu program doğrultusunda 6-13 Ağustos tarihleri arasında 7 günlük Bolu, İstanbul ve Çanakkale illerini kapsayan kültürel etkinlikler kamp programı düzenledi.

Rize’den aileleri tarafından uğurlanarak bir otobüsle yola çıkan grup, Bolu ili Aladağ’da bulunan Türkiye İzcilik Federasyonuna ait izcilik kampına katılım sağladı. Buradaki kampta iki gün çocuklara izcilik temel ve teknik bilgileri, ekip ruhu ve yanaşık düzen eğitimi, görevli personele ise liderlik temel kursu eğitimi verildi. Geceleri doğal ortamda çadırlarda konaklayan öğrenciler akşamları kamp ateşi etkinlikleri düzenledi.

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(9).jpg

Rize grubundaki öğrenciler, Bolu’daki programı tamamlayıp İstanbul/Ümraniye Kent Ormanındaki Türkiye İzcilik Federasyonu Kamp Merkezine geçtiğinde ise ilk iki gün dağcılık, binicilik, okçuluk, yüzme, paintball ve kano gibi sportif faaliyetlere katıldı. Kampın üçüncü gününde ise İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerinden Eyüp Sultan, Minyatürk, Panorama 1453, Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı’nı gezdi.

İstanbul’da 3 gün kalan Rizeli öğrencilerin bir sonraki durağı ise Dünya’da eşi benzeri olmayan bir kahramanlıkla tarihi destanın yazıldığı Çanakkale ili idi. Otobüsle Çanakkale’ye geçen Rize ekibi, rehber eşliğinde Büyük Abide, şehitlikler ve müzeleri ziyaret ederek tarihi bilgilerle aydınlatıldı. Rizeli öğrenciler Çanakkale’deki ziyaretlerin ardından aynı akşam Rize’ye döndü ve ailelerine teslim edildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada ise, “Emniyet Genel Müdürlüğü ve koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce çocuklarımızın, gençlerimizin ve dolayısıyla gelecek nesillerimizin pozitif gelişimine olan katkılarımız her zaman devam edecektir.” denildi.

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(1).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(2).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(3).jpg

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(4).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(5).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(6).jpg

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(7).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(8).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(10).jpg

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(11).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(12).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(13).jpg

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(14).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(15).jpg

rize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(16).jpgrize-polisi,-cocuklari-izcilik-kampina-goturdu-(17).jpg