Rize Polisinden Altın Kaçakçılarına Büyük Darbe

Rize Polisinden Altın Kaçakçılarına Büyük Darbe
Rize'de, polis ekiplerinin yaptığı altın ve gümüş kaçakçılığı operasyonunda 2 kilo 614 gram altın ile 24 kilo 710 gram gümüş ve 11 adet kol saati ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Gürcistan’a kaçak yollarla altın ve gümüş geçirileceği bilgisine ulaşan Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları yol uygulamasında Fındıklı ilçesi sahil yolu üzerinde şüpheli olarak değerlendirilen bir aracı durdurarak arama yaptı.

Araçta yapılan aramada; sarı renkli değişik şekil ve boyutlarda takı malzemesi olarak işlenmiş şekilde toplam ağırlığı 2 kilo 614 gram altın ile 24 kilo 710 gram gümüş ve 11 adet bay bayan kol saati ele geçirildi. Araç sürücüsü T.A. ile yolcular C.K., İ.B. ve Gürcistan vatandaşı A.T. gözaltına alındı. İ.B. emniyette alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer üç şahıs ise yapılan işlemlerin ardından Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Ele geçriilen ürünlerin piyas adeğerinin 500 Bin TL'nin üzerinde olduğu öğrenildi.

rize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(2).jpgrize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(3).jpgrize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(4).jpgrize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(5).jpg

rize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(6).jpgrize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(7).jpgrize-polisinden-altin-kacakcilarina-buyuk-darbe-(1).jpg