Rize Polisinden Çocuklara Akülü Araçla Trafik Eğitimi

Rize Polisinden Çocuklara Akülü Araçla Trafik Eğitimi
Rize'de eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yaya ve araç trafiği ile ilgili bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince "ÇOGEP Hayallerim Gerçek Olsun Projesi" kapsamında çocuklarda trafik bilincini geliştirmek amacıyla Çayeli, Kalkandere, Ardeşen, Pazar, Hemşin ilçelerinde eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine seyyar trafik eğitim parkı kurularak yaya ve araç trafiği ile ilgili bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Polis ekiplerince proje kapsamında 1500 çocuğa ilk olarak eğitim kapsamında teorik bilgi verildi. Daha sonra kurulan trafik parkurunda uygulamalı olarak akülü araçlar yardımıyla emniyet kemeri takmanın önemi, yaya yolunu kullanma kuralları, güvenli geçişin nasıl yapılması gerektiği konuları üzerinde durularak çocukların hem eğlenmesi hem öğrenmesi sağlandı.

rize-polisinden-cocuklara-akulu-aracla-trafik-egitimi-(1).jpgrize-polisinden-cocuklara-akulu-aracla-trafik-egitimi-(2).jpgrize-polisinden-cocuklara-akulu-aracla-trafik-egitimi-(3).jpg