Rize polisine darp suçlaması

Rize polisine darp suçlaması
Rize'de polislerin kendisini darp ettiğini iddia eden kişi, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Darbedildiğini öne süren İsmail Toptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay önce Menderes Bulvarı'nda otomobiliyle seyir halindeyken motosikletli bir polisin kendini durdurmak istediğini, kendisinin de polise ''biraz ileride duracağını'' söylediğini belirtti.

Söz konusu yerde durduktan sonra birkaç polis tarafından otomobilden indirildiğini ve darbedildiğini öne süren Toptan, ''Başıma da ayaklarıyla bastılar. Çıkan arbedede aracımın camı kırıldı. Daha sonra beni karakola götürdüler. Üzerimdeki bulundurma ruhsatlı silahıma el koydular. İfademi alıp bana 3 bin 400 lira para cezası kestiler'' iddiasında bulundu.

Darp sonucu vücudunda morluklar oluştuğunu savunan Toptan, bu nedenle Cumhuriyet Savcılığına başvurarak kendisini darbeden polislerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Rize Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise alkollü araç kullandığı için şubatta ehliyetine el konularak 600 lira para cezası kesilen Toptan'a, olay günü ehliyetsiz ve alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 3 bin 400 lira para cezası verildiğini, ancak İsmail Toptan'ın başvurusu üzerine yapılan incelemede darp olayının söz konusu olmadığının belirlendiğini ifade ettiler.