Rize Protokolu İçme Suyunu İnceledi

Rize Protokolu İçme Suyunu İnceledi
Rize protokolu , Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerini ziyaret etti.

Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerine yapılan ziyarete Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Altay, Şakir Mollayakupoğlu ve Mehmet Yoldaş katıldı.

andon-suyu.jpg

Heyet Tesis Müdürü Hüseyin Ümit Sarı tarafından karşılandı. Misafirlere ilk olarak sabah kahvaltısı ikram edildi. Kahvaltı sonrası, Rize İçme Suyu Arıtma Tesisini gezen protokol ilk olarak Scada merkezi uzaktan Kontrol ve kumanda sistemi, hızlı kum filtresi havuzları, Aktüatörlü motorla çalışan kanal kapakları hakkında bilgi aldı.

2.20120916195523.jpg

EN SAĞLIKLI ANDON SUYU

Rize Belediye Başkanı ve aynı zamanda Andon Su Birliği Başkanı Halil Bakırcı, Vali Nurullah Çakır  ve beraberindekilere; Arıtma Tesislerinin devreye alındığı tarihten itibaren Üniteleri ile Birliğe bağlı üye belediyelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Bakırcı, Arıtma Tesisinde 24 saat yapılan klorlama işlemi ile bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojenik bakteriler yok edilerek, İçme sularında kötü koku ve tada neden olan doğal organik maddeleri ve organizmaların su dan uzaklaştırıldığını dile getirdi. Dezenfekte edilen suyun sağlık açısından uygunluğu arıtma tesisindeki donanımlı laboratuar da yapılan analizlerle takip edildiğini söyledi.