Rize Protokolü Sil Baştan Değişiyor

Rize Protokolü Sil Baştan Değişiyor
Rize'de Vali ve Garnizon Komutanından sonra Vali Yardımcıları da değişiyor.

Rize protokolünün önde gelen isimleri birer birer Rize'den ayrılıyor. Rize Garnizon Komutanı, Rize Valisi derken vali yardımcıları da değişiyor. Rize'de görev yapan 3 vali yardımcımızın bazı illerin de valisinin değişeceği Valiler Kararnamesi ile Rize'den ayrılacakları öğrenildi.

VALİLER KARARNAMESİ HAZIRLANIYOR RİZE VALİ YARDIMCILARINI YENİ GÖREVLER BEKLİYOR

Hazırlanmakta olan Valiler kararnamesi ile ülke genelinde bazı illerin valileri ve vali yardımcıları değişecek. Rize'de ise Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmasının ardından henüz Vali ataması gerçekleşmemişti. Rize Valisi'nin de belli olacağı kararnamede 3 vali yardımcımız Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Mehmet Türk ve Mustafa Erkayıran'ın başka illere atamalarının yapılacağı ve yerlerine yeni isimlerin Rize'ye atanacakları öğrenildi.

Valiler kararnamesinin önümüzdeki iki haftalık süreçte son şeklini alarak Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesi ve Ramazan Bayramı öncesi yeni vali ve vali yardımcılarımızın göreve başlayacakları tahmin ediliyor.

Öte yandan Rize Garnizon Komutanlığından ayrılacak olan Jandarma Albay Turhan Talu'nun, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrası yeni görev yeri belli olacak. Talu'nun yerine ise Rize Garnizon Komutanlığı'na  Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran atanmış ve Cansaran, Rize'deki yeni görevine Ağustos ayı içerisinde yapılacak YAŞ toplantısı sonrası başlayacak.

seyfullah-hacimuftuoglu-turhan-talu-hakan-burak-uz-mehmet-turk-mustafa-erkayiran-rize.jpg

olay53 - ÖZEL -