Rize Ringe Kavuştu Sporcuların Yüzü Güldü!

Rize Ringe Kavuştu Sporcuların Yüzü Güldü!
Rize’de Boks Antrenörü ve eski Milli Boksör Servet Efendioğlu, boks ve kickboks sporcularının ring eksikliği sorununu kente ring kazandırarak çözdü.

Rize’de boks ve kickboks sporu yapan sporcular kentte ring olmayışı dolayısıyla katıldıkları turnuvalar öncesi ringe adaptasyon sağlamak ve yabancılık çekmemek için Trabzon’a giderek burada son antrenmanlarını yapıyordu. Kentte boks antrenörlüğü yapan eski Milli Boksör Servet Efendioğlu’nun girişimleriyle Rize’ye ring kazandırılırken, bu spor branşlarıyla ilgilenen sporcular da turnuvalar öncesi Trabzon’a gitmekten kurtardı.

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi Başkanı Ali Çelik ve 2. Başkanı Şafak Tatoğlu, aynı zamanda ASKF Rize Şubesi yönetim kurulu üyesi olan Boks Antrenörü Servet Efendioğlu’na ziyarette bulunarak, kente kazandırdığı ring için teşekkürlerini iletti.

Ringin yerleştirildiği Servet Efendioğlu Spor Kulübü Derneği Spor Salonunda gerçekleşen ziyarette ASKF Rize Şubesi Başkanı Ali Çelik, burada çalışmalarını sürdüren sporculara başarılar diledi.

Boks sporuna destek vermek ve salonda çalışan sporcuların çalışmalarını da takip etmek üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çelik, ringin Rize’ye kazandırılmasıyla sporcuların katıldıkları turnuvalarda ringe yabancılık çekmeyeceklerini ve elde edilecek derecelerde de artış beklediklerini kaydetti.

rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-ali-celik-ve-2.-baskani-safak-tatoglu,-boks-antrenoru-servet-efendioglu’na-ziyarette-bulundu-(2).jpg

ASKF Rize Şubesi 2. Başkanı Şafak Tatoğlu ise burada sporculara yönelik gerçekleştirdiği konularda amatör sporun zorluklarını ve meşakkatini bilen bir ekip olarak antrenman terini yıllardır soluyanlardan birisi olduğunu kaydetti.

Tatoğlu, ASKF olarak futbol dışında özellikle Rize’nin başarılı olduğu diğer branşlara yöneldiklerini ve bu branşlarda yetenekli sporcuları arayıp spora kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Sporculara başarılar dileyen Tatoğlu, kentte amatör sporlarla uğraşan sporculara yönelik ziyaretler gerçekleştirerek sporcuların ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçların giderilmesine çalıştıklarını ifade etti.

rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-ali-celik-ve-2.-baskani-safak-tatoglu,-boks-antrenoru-servet-efendioglu’na-ziyarette-bulundu-(1).jpg

Boks Antrenörü Servet Efendioğlu ise ASKF’nin mevcut yönetiminde daha önce boks antrenörlerinin yer almadığını ve ilk kez yönetimde bir boks antrenörünün yer aldığını kaydederek Çelik ve Tatoğlu’na destekleri için teşekkür etti.

Rize’de daha önce ring olmayışı nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ve Türkiye Şampiyonasına katıldıklarında sporcuların ringe yabancılık çekmesi nedeniyle maça 20 – 0 değil 100 sıfır geride başladıklarını kaydeden Efendioğlu, Rize’ye kazandırdıkları ring ile sporculara ringi daha kolay tanıtacaklarını ve müsabakalarda ringe çıktıklarında yabancılık çekmeyeceklerini belirterek, sporcuların elde edecekleri derecelerde de önemli artış beklediklerini ifade etti.

rize-amator-spor-kulupleri-federasyonu-(askf)-rize-subesi-baskani-ali-celik-ve-2.-baskani-safak-tatoglu,-boks-antrenoru-servet-efendioglu’na-ziyarette-bulundu-(3).jpg