Rize Saadet Kararını Verdi

Rize Saadet Kararını Verdi
Halkımız Referandumda toptan ret veya toptan kabul gibi bir seçimle karşı karşıya bırakılmamalı açıklamasında bulunan Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak beraberindeki...

Halkımız Referandumda toptan ret veya toptan kabul gibi bir seçimle karşı karşıya bırakılmamalı açıklamasında bulunan Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak beraberindeki heyetle Anayasa turlarını sürdürüyor.

Anayasa turu çerçevesinde Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak ve beraberindeki Saadet Partisi heyeti RSMMMO Başkanı Muammer Berberoğlu’nu, Risiad Başkanı Mustafa Külünkoğlu’nu, RTO Başkanı Ömer Ofluoğlu’nu ve Askon Rize Şubesi Başkanı Mehmet Emin Dilsiz’i ziyaret etti.

13.20100512192513..jpg

Cemil Çolak; “STK ve Kurumlarla Anayasa Hususundaki  Düşüncelerimizi  Paylaşıyoruz”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize Şubesini ziyareti sonrası bir açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak, Anayasa turlarının bitmek üzere olduğunu ifade ederek; “ziyaret ettiğimiz sivil toplum kuruluşlarına ve kurumlara sunumlar yapıyoruz. Sivil, özgürlükçü, adil bir anayasanın nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Hükümetin anayasa turu çerçevesinde, yapacakları  kısmı Anayasa değişikliğinde olması gereken asgari düzenlemeler  Sayın Arınç’a genel başkanımız tarafından sunulmuştu. Genel Başkanımız tarafından sunulan bu asgari düzenlemeyi de paylaşıyoruz. Fikir alış verişinde bulunuyoruz” dedi.

14.20100512192526..jpg

Beklentilerimizi Pakette Bulamadık

Anayasa’nın bazı maddeleri üzerinde değişikliği öngören paketin içerisinde bekledikleri düzenlemelerin yer almadığını ifade eden İl Başkanı Cemil Çolak; “Hükümetin 1982 Anayasası’nın bir bütün olarak değiştirmek ve daha demokratik, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü bir Anayasa yapım sürecini başlatmak yerine kısmi  değişiklik ile hazırladığı Anayasa paketi büyük bir ihtimalle referanduma götürülecektir. Referanduma götürülürken en azından çok hayati  öneme sahip bazı düzenlemelerin de bu pakette yer alması gerektiği kanaatindeydik. Fakat bu beklentimizi bulamadığımızı gördük. Beklediğimiz düzenlemeler pakette yerini almadı” dedi.

Arzuladığımız Değişiklikleri Pakette Bulamasakta Referandumda Evet Diyeceğiz

Paketin referanduma geleceğini ve geldiğinde Saadet Partisi olarak oylarının evet olacağını ifade eden Çolak; “Her ne kadar arzuladığımız düzenlemeler pakette yer almasa da biz bu değişikliği, sivil anayasa yapımında bir adım olarak görüyoruz.  Yapılan değişikliği eski haliyle karşılaştırdığımızda daha demokratik, daha özgürlükçü olduğu kanaatine vardık.  Her ne kadar beklediğimizin tahtında bir değişiklik olsa da bu yönleri itibari ile referandum da “evet” diyeceğiz” dedi.

Halkımız Referandumda Toptan Ret veya Toptan Kabul Gibi Bir Seçimle Karşı Karşıya Bırakılmamalı

Referandum da oylama biçimine de değinen Çolak; “Halkımız paketi toptan kabul veya toptan reddetme gibi bir seçimle karşı karşıya bırakılmaması lazım. Halkımıza referandumda her maddeyi ayrı ayrı oylama imkanı verilmesi lazım. Bunun böyle yapılması referandumun ve demokrasinin ruhuna en uygun oylama biçimi olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullanan İl Başkanı Cemil Çolak referandumda  her maddeyi tek tek oylanabilecek şekilde dizayn edilen örnek bir oy pusulasını da basın mensuplarına dağıttı.

15.20100512192732..jpg