Rize Sağlık Çalışanlarıyla Sağlığa Yürüyecek

Rize Sağlık Çalışanlarıyla Sağlığa Yürüyecek
Rize'de "Sağlık Çalışanlarıyla Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği düzenlenecek.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce 23 Mart 2014 Pazar günü saat 11.00'de Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlayacak olan "Sağlık çalışanlarıyla sağlığa yürüyoruz" adlı etkinlik gerçekleştirilecek.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların nedenlerinden biri hareketsizliğin, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının bu doğrultuda 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini anımsatan Özşahin, "Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumumuzun aktivite anlamında bilinç kazanabilmesi için 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü yürüyüş etkinliği düzenlenecektir. Mart ayı için 23 Mart 2014 Pazar günü saat 11.00'de 'Sağlık çalışanları ile yürüyoruz' temalı yürüyüş gerçekleştirilecektir. Yürüyüşe tüm halkımız ve personelimiz davetlidir" diye konuştu.

Özşahin, yürüyüşün Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlanıp ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında sona ereceğini söyledi.