Rize Sağlık Müdürlüğü 50 Hastanın İmdadına Yetişti

Rize Sağlık Müdürlüğü 50 Hastanın İmdadına Yetişti
Rize'de evde sağlık hizmeti alan hastaların oy kullanmasının sağlanabilmesi için alınan önlemler başarıyla uygulandı. 50 hastanın oy kullanması sağlandı.

Rize Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmetli alan ve isteyen hastaların oy kullanabilmesi için il genelindeki başlatılan çalışma sonucunda oy kullanmak için Sağlık Müdürlüğüne müracaatta bulunan 50 hastanın oy kullanması sağlandı.

rizede-hastalar-oy-vermek-icin--ambulansla-tasindi.20140330191213.jpg

Konu hakkında açıklamada bulunan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize genelinde tüm sağlık ekiplerinin müracaatta bulunan hastalar için seferber olduğunu ifade ederek oy kullanmak için müracaatta bulunan 50 hastanın oy kullanmasının sağlandığını kaydetti.

mustafa-tepe.20140330191017.jpgKar yağışının Rize’de devam etmesi dolayısıyla olumsuz hava şartlarının sürdüğünü belirten Dr. Tepe, “Bu gece ve yarın diyaliz hastaları, gebe hastaları, acil sağlık hizmet ihtiyacı bulunan hastalar endişeye kapılmasın. Hiç kimseyi yarı yolda bırakmayacağız. Hastalarımıza olumsuz hava şartlarına rağmen gecikmeli de olsa ulaşacağız. Zor durumda olan ve ulaşımda zorluk çeken vatandaşlarımız, kar engeli kalkana kadar 112’’yi aramaları halinde kar engeli zaman kaybettirse bile kendilerine ulaşacağız. Hiç kimse endişeye kapılmasın.” dedi.

Rize genelinde oy kullanmak için müracaatta bulunan 50 dolayında hastanın oy verme işlemleri için evlerinden alınıp oy kullanacağı yere kadar götürüldüğünü ve oy kullanma işleminden sonra tekrar evlerine geri götürüldüğünü kaydeden Dr. Tepe, bu hizmetleri verirken acil sağlık hizmetlerini de aksatmadıklarını ve kar yağışı sona erene kadar diyaliz hastaları, gebe hastalar ve acil sağlık hizmeti duyan vatandaşlar için sağlık ekiplerinin seferber olduğunu söyledi.

rize-saglik-mudurlugu-50-hastanin-imdadina-yetisti.jpg

Dr. Tepe, araç yetersizliğinden dolayı sıkıntıya düştüklerinde ise 4*4 araç sahipleri ile Off Road Spor Kulüplerinin de gönüllü olarak kendilerine yardım ettiğini ve spor kulüplerinin yetkililerine bundan dolayı teşekkürlerini iletti.