Rize Sağlık Müdürlüğü Canlı Yayınla Çocuklara Psikolojik Destek Verecek

Rize Sağlık Müdürlüğü Canlı Yayınla Çocuklara Psikolojik Destek Verecek
Rize İl Sağlık Müdürlüğünün kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak söyleşi ile vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayacağı bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek’in katılımıyla ‘‘Pandemi Sürecinde Çocuklar ve Psikolojik Destek’’ konulu söyleşi gerçekleştirileceği kaydedilerek, söyleşi programının Rize İl Sağlık Müdürlüğünün kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden (Facebook, Twitter, İnstagram) canlı yayınlanacağı ve yayına katılacak olan vatandaşlardan gelen soruların çocuk psikiyatri uzmanı tarafından yanıtlanacağı belirtildi.

15 Mayıs 2020 Cuma günü saat 21:00’de düzenlenecek canlı yayınla ilgili ayrıca şunlara yer verildi: “Psikolog Özlem Hemşinli’nin moderatörlüğünde 15 Mayıs 2020 Cuma günü saat 21:00’de Müdürlüğümüzün ‘rizesaglik’ isimli Facebook, İnstagram ve Twitter sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek söyleşi de ayrıca pandemi sürecinde ailelerin evde kalmaları nedeniyle çocukların ekran maruziyetine kalması sonucunda yaşanabilecek olumsuz etkiler, teknoloji ve internetin bilinçli kullanımı, zamanın etkili değerlendirilmesi gibi konulara da özellikle yer verilecektir.

Vatandaşlarımız, söyleşimize katılmaları halinde çocuklarının gelişimi ve pandemi sürecinde yaşadıkları olumsuz durumlar hakkında merak ettikleri soruları sorup bilgi sahibi olabileceklerdir.”