Rize Sağlık Müdürlüğü'nden Koronavirüs Aşısı Açıklaması

Rize Sağlık Müdürlüğü'nden Koronavirüs Aşısı Açıklaması
Rize’de, aşılanma programının birinci aşamasının ikinci adımına geçiliyor

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, huzurevi, yaşlı bakım evi ve rehabilitasyon merkezleri sakinleri ve bu merkezlerin çalışanları ile 90 yaş ve üzeri tüm vatandaşların ve onlarla aynı hanede yaşayan 80 yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına Salı günü itibariyle (19.01.2021) başlanacağını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 90 yaş ve üzeri tüm vatandaşlardan yakınları vasıtasıyla sağlık kuruluşuna gelmek isteyenler dışındaki vatandaşların tümüne bizzat evlerine gidilerek, aşılama hizmeti verileceği kaydedildi.

Açıklamada, aşılama için 90 yaş ve üzeri vatandaşların aşı evine gidildiğinde hanelerinde 80 yaş üstü vatandaş bulunması durumunda onların da aşılanacağına yer verilerek, mevcut aşı miktarının sayı olarak yetersiz olması nedeniyle evinde 90 yaş ve üzerin vatandaş bulunmayan 80 yaş veya diğer grupların (65 yaş üstü vs.) aşılanmasının yapılmayacağı ancak bu vatandaşlar için aşıların gelmesi ile çok kısa bir süre içerisinde aşı çalışmasına başlanacağı ifade edildi.

Aşılamanın kesinlikle zoraki olmadığı ve gönüllük esasına göre yapılacağına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Bu doğrultuda; tüm aile hekimlerimiz kendi nüfuslarına kayıtlı 90 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı arayıp, aşı için onay alıp kayıt oluşturacaklardır.

Bu durumda sağlık çalışanlarımızın işini kolaylaştırmak amacıyla aşı olmak isteyen bu vatandaşlarımızın yakınlarının da aile hekimlerini aramaları, aile hekimlerince aranmamaları veya kendilerinin ulaşamamaları durumda ise bizzat 0464 210 00 91-92 numaralı hattı arayarak talepte bulunabileceklerdir.

Aynı şekilde ilimizde bulunan, ancak hiçbir aile hekiminde kaydı bulunmayan 90 yaş ve üzeri yaşlılarımız da misafir bulundukları evin aile hekimine ulaşabilirler veya aynı numarayı arayarak yardım talep edebilirler.

Aşılama sürecinde olası gelişebilecek ağır bir yan etkiye zamanında müdahale edebilmek amacıyla aşı ekiplerine acil müdahale personelleri de eşlik edeceklerdir.

Aşılama sürecini hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine sebep olmadan maksimum süratle gerçekleştirmek temel amacımızdır. Bu süreçte en büyük destekçimiz ve güvencemiz hizmet etmekten onur duyduğumuz kıymetli halkımızdır.”