Rize Şehir Hastanesinin Yeri Kesinleşti. İhalesi 2018'de Yapılacak

Rize Şehir Hastanesinin Yeri Kesinleşti. İhalesi 2018'de Yapılacak
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Şehir Hastanesinin İslampaşa Mahallesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılacağını söyledi. Avcı, Sağlık Bakanlığının Ağustos 2018’de hastanenin ihalesinin gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, katıldığı canlı yayın programında Rize’deki yatırımları değerlendirdi.

Rize’nin İslampaşa Mahallesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan Rize Şehir Hastanesi konusuna da değinen İl Başkanı Avcı, ilk etapta yapılması planlanan 4 şehir hastanesinden birinin Rize Şehir Hastanesi olduğunu ifade ederek, şehir hastanesinin bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Avcı, Rize Şehir Hastanesi projesinin Rize için son derece özel bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Şu an 4 tane yapılması planlanan şehir hastanesinden bir tanesi Rize Şehir Hastanesidir. Özellikle altını çizmek istiyorum. Bu yıl içerisinde inşallah Rize Şehir Hastanemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Şehir Hastanesi yapımı için sahilde deniz üzerindeki çalışmalar devam ediliyor. Bakanlık bütün çalışmalarını o bölge için yoğunlaştırdı. İnşallah 800 yataklı şehir hastanesini Rizemize kavuşturmuş olacağız. Bu proje Rizemiz için mega projelerinden bir tanesi olup çok büyük yatırım bütçesi olan projedir.” diye konuştu.

Deniz üzerinde yapılacak Rize Şehir Hastanesi ile Rize’nin en az 30 yıl bütün sağlık problemleriyle hastane problemlerini çözebilecek bir kabiliyete erişmiş olacağını kaydeden İl Başkanı Muhammed Avcı, “Bunu son derece önemsiyoruz. Buradaki hekimlerimizin rahatlığını son derece önemsiyoruz. Buradaki hastalarımızın alacağı hizmeti son derece önemsiyoruz. Onun için yaklaşık 200 dönümlük bir alan üzerinde çeşitli sosyal donatıların olacağı insanların rahatlıkça vakit geçirebileceği son derece mükemmel bir hastaneye inşallah bu vesileyle  ulaşmış olacağız. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak   konuyu yakından takip ediyor. Bu bizim için son derece önemlidir. Bakanlığımız ağustos ayı içerisinde ihalesini yapabileceğini ifade ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

togay-muradoglu-ile-muhammed-avci.jpg

İl Başkanı Avcı, görevden alınan Rize Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’in Çaykur’un boşaltacağı paketleme fabrikası yerinde hastane yapım projesinin kabul edilmeyişinin gerekçelerini de açıkladı. Avcı, Şimşek’in 45 dönümlük arazi üzerindeki hastane projesinin Bakanlıkça 200 dönümden az olması nedeniyle kabul görmediğini ifade ettiği açıklamasında Şaban Hocanın projesinin tartışılmasının da Rize için önemli olduğuna vurgu yaparak, “Şaban hocaya bizim saygımız sonsuz. Bizim de hukukumuz gayet iyidir. Epeyce de görüştük, fikirlerimizi karşılıklı olarak birbirimize anlattık. Dolgu üzerinde yapılacak hastane pahalı olacak derken pahalı olması karşılığında elde ettiğiniz şey önemlidir. Aynı şeyi elde ediyorsanız bu son derece kötü bir sonuçtur bu. Ama pahalı olması karşılığında çok daha iyi şeyler elde ediyorsanız ve 30 yılınızı kapatıyorsanız sağlık alanında Rize’yi 30 yıl düşünmeyecekseniz karlısınız.” dedi.

Çaykur’a ait 45 dönüm üzerindeki paketleme fabrikası arazisinin 5 yıl önceki değerinin 138 Milyon TL, bugün kü değerinin ise en az 200 Milyon TL. olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Avcı,  “Oradaki mevcut arsanın 5 yıl önceki maliyeti 138 Milyon TL idi. Şu an en az 200 milyon TL’dir. Dolgu yapacağımız yerin dolgu maliyeti yaklaşık olarak 78-80 Milyon TL’dir. Ancak dolgu alanı 200 dönümdür. 45 dönümlük bir araziye yapacağınız hastanenin büyüklüğü ve konforu ile 45 dönümlük bir araziye yapacağınız hastanenin büyüklüğü ve konforu bir değildir. Sağlık Bakanlığı da artık şunu ifade ediyor: ‘Biz artık yatak başına 280 metrekare istiyoruz. Biz artık böyle bir seviyeye geldik. Biz hastalarımızın konfor içerisinde hizmet almasını istiyoruz’ diyor.  Dolayısıyla daha fazla yere ihtiyacı olduğunu bakanlık yetkilileri çeşitli kereler ifade etti.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’in hastane projesinin tartışılmasının Rize’nin menfaatine olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Avcı, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Oranın tartışılması kötü müdür? Asla değildir. Tartışılabilir. Çünkü Rize’nin menfaatine bir durum tartışılıyor. Yani burada Rize’yi daha ileriye taşıyabilecek bir meseleyi tartışıyor, müzakere ediyoruz. Bu bağlamda oranın tartışılmasında herhangi bir mahsur yoktur. Bu tartışmalar daha önce de Rizemizde yapılmıştır ama bakanlığın uygun gördüğü alan burası olmuştur ve inşallah bu yıl içerisinde ihalesi gerçekleşecektir.” ifadelerini kullandı.