Rize Şehir Merkezi’ne Hayat Verecek Çalışmalar

Rize Şehir Merkezi’ne Hayat Verecek Çalışmalar
AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, Rize’nin; Yeniköy Bulvarı, Güney Çevre Yolu, Mavi Şehir Külliyesi ve Meydan Projeleri ile birlikte daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Rize’de yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreninde müjdesini verdiği Hamam deresinin üzerinin açılması ve yeni bir bulvarın oluşturulmasıyla birlikte şehir yeni bir görünüm kazanacak diyen AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar,  “Türkiye’nin bütün illerinde olduğu gibi yatırımlar Rize’de de son hızla devam ediyor. Timya Vadisi, Güney Çevre Yolu, Hamam Deresi Projesi, Cumhuriyet Meydanı tamamlandığında Rize daha yaşanabilir bir şehir olacak. Sahil dolgu alanında yapımı devam eden Mavi Şehir Sahil Külleyesi de şehrin sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracak” dedi.

YENİ YAŞAM ALANLARI VE BULVARLAR

Yeni projelerin tamamlanması ile birlikte Rize’nin farklı bir görünüme bürüneceğini söyleyen Ayar; “Rize’nin yeni görünümüne kazandırılması çalışmaları Timya Vadisi projesiyle birlikte koordineli bir şekilde devam ediyor. Timya Vadisi’ni ve Güney Çevre Yolu’nu sahil yoluna bağlayacak olan proje için gerekli fizibilite çalışmaları devam ediyor. Yolun Karayolları ağına alınmasıyla birlikte yapımına hız kazandırıldı. Orta Cami’nin yeni yerine taşınmasıyla genişleyecek olan bulvar, Hamam deresinin üzerinin açılmasıyla birlikte genişleyip ulaşımı rahatlatacak. Bunlarla birlikte Rize meydan projesi ve sahil mavi külliye projesi Rize’mizi bir üst lige taşıyacak dev projelerdir” dedi.

CUMHURİYET MEYDANI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANIYOR

Cumhuriyet Meydanının yapılması için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, “ Belediyemiz Cumhuriyet Meydanı projesi için hazırlıkları sonlandırmak üzere. Cumhuriyet Karakolumuz, Mermerdelen Mahallesi Rize Otogarı yanında bulunan eski Bağ-Kur eski binasına taşındı. Ağız ve diş sağlığı merkezinin tamamlanması ile birlikte meydandaki halk sağlığı birimimiz de yeni yerine taşınacak. Çalışmaların başlaması için bütün hazırlıklar yapılıyor” şeklinde konuştu.