Rize Şehiriçi Minibüs Kooperatifleri Başkanı Dinç'ten Dolmuş Açıklaması

Rize Şehiriçi Minibüs Kooperatifleri Başkanı Dinç'ten Dolmuş Açıklaması
Rize Şehiriçi Minibüs Kooperatifleri Başkanı Sultan Dinç, dün akşam saatlerinde Eğitim Araştırma Hastanesine dolmuşların çıkmaması sebebiyle açıklamada bulundu.

Rize Şehiriçi Minibüs Kooperatifleri Başkanı Sultan Dinç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahında çalışan dolmuşların dün akşam saatlerinde hastaneye kadar çıkmayışları ile ilgili açıklamada bulundu.

3 gündür yoğun bir şekilde etkisini gösteren olumsuz hava koşulları ile kar yağışına rağmen şehiriçi dolmuş minibüslerinin fedakarlıkla görevlerini yapmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Dinç, dün akşam aniden bastıran kar yağışı dolayısıyla kısa süreli bir zaman dilimi içerisinde elde olmayan nedenlerle hastaneye kadar hizmet veremediklerini, dolmuşların yolcuları hastaneye yakın bir yerde bırakmak zorunda kaldıklarını ve bu nedenle bu zaman dilimi içerisinde hastaneye kadar çıkaramadıkları yolculardan özür diledi.

Başkan Dinç, hava muhalefeti ve kar yağışı dolayısıyla hiçbir vatandaşı ve yolcuyu mağdur etmemek için özveriyle çalıştıklarını muhabirimize ifade ettiği telefon görüşmesinde, “3 gündür etkili olan hava muhalefeti ve yoğun kar yağışı dolayısıyla vatandaşlarımızın mağdur olmaması için başta belediye başkanlığı ve trafik il müdürlüğü olmak üzere koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman kesen ve akabinde yeniden yağmaya başlayan kar nedeniyle yollar geçici olarak kapanabiliyor. Yolların yeniden temizlenip açılması ve buzlanmaya karşı tuzlanması işlemi zaman alabildiğinden istemeden de olsa kısa süreli arzu edilmeyen durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Böyle durumlarda birbirimize karşı hoşgörü ve saygı içerisinde bulunup, mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için birlik olmamız gerekiyor. Dün akşam da kısa süreli bir zaman dilimi içerisinde böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Hastane yolunun ulaşım için tehlike arz edecek şekilde buzlanmasına ve yolda yapılan kar temizleme ve buzlama çalışmalarına engel olmamak için bizde tedbir amaçlı yolcularımızı Tıp Fakültesi önünde indirip, zincirli olan 2 dolmuşumuzu buradan hastaneye kadar taşımak için görevlendirdik. Böylece hem hastane yolunda araç yoğunluğu oluşturmayacak, hem orada yapılan çalışmalara engel olmayacak, hem de hiçbir yolcumuzla vatandaşımızı da mağdur etmeyecektik.

Bu düşüncelerle güzel bir şekilde çalışmalarımıza devam ederken, yapılan kar temizleme ve tuzlama çalışmalarıyla birlikte yağan karın da durması nedeniyle akşam üzeri zincirli araçlarımız da zincirlerini çözdü. Ancak kar yağışının aniden bastırması üzerine görevli olan 2 dolmuşçu kardeşimiz yeniden araçlarına zincirlerini takarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarına başladılar. Zincirlerin araçlara takılması sırasında geçen yarım saat 45 dakika gibi kısa bir sürede yolcularımız arzu etmesek de maalesef hastaneye kadar yaya yürümek zorunda kaldılar. Bu vesileyle mağduriyet yaşayan yolcularımızdan ve vatandaşlarımızdan tekrardan özür dileriz.” Diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de Dolmuşçuların Keyfi, Hastane Yolcularını Yaya Bıraktı

Rize'de Dolmuşçuların Keyfi Uygulaması Sona Erdi