Rize Sıcaktan Kavrulacak

Rize Sıcaktan Kavrulacak
Rize’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre geçmiş yıllarda kıyaslandığında şu günlerde kaydedilen en sıcak ve nemli günleri yaşayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, önceki yıllarla karşılaştırıldığında bu yıl Haziran ayında hava sıcaklığı 30’u aşan ısı derecesi ile dikkat çekiyor. Nem oranının ise yüzde 93’lere ulaşması hissedilir hava sıcaklığını 40 derecenin üzerine taşıyacak.

Rize Valiliği tarafından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme üzerine yapılan uyarıda vatandaşlardan güneş çarpması ve aşırı sıcağın neden olabileceği diğer olumsuzluklar konusunda dikkatli olmaları istendi.

KALP HASTALARI SOKAĞA ÇIKMASIN

mustafa-tepe.20140626141821.jpgKonuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Güneş çarpması; aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlıktır. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabilir ya da kalıcı zararlar verebilir. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının da yüksek olması, güneş çarpmasında etkili bir rol oynar. Belirtileri arasında yüksek ateş, davranış ve algıda dengesizlik, baş ağrısı, kusma ve kalpte ritim bozukluklarının görülmesidir. Vatandaşlarımızın ilimizdeki yüksek nem oranını da göz ününde bulundurarak, uzun süre güneşte kalmamaları, öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmaları ve bol sıvı tüketmeleri gerekmektedir. Özellikle tansiyon ve kalp hastalarına şu günlerde mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

RİZE’DE NEM ORANININ YÜZDE 93'LERE ÇIKACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Rize’de Cuma günü için nem oranı yüzde 88, Cumartesi günü yüzde 90, Pazar günü ise yüzde 93 seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta boyunca ortalama 30 derece olacağı ancak aşırı nem yüzünden hissedilir hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olacağı ön görülüyor.