Rize Sivas'ta Yara Saracak!

Rize Sivas'ta Yara Saracak!
Ç.Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Sivasspor maçında mutlak üç puan hedeflediklerini belirterek kalan 3 maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi.

Ç.Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bugün basın mensupları ile bir araya gelerek, önceki hafta oynanan Fenerbahçe maçını ve gelecek hafta oynanacak olan Sivasspor maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe maçına çıkarken tek hedeflerinin kazanmak olduğunu belirten Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Fenerbahçe maçında pozisyonlar yakaladık, ama değerlendiremedik. İlk yarıda takımımızın isteği arzusu çok iyiydi. İkinci yarıda oyun denk oldu. Kwueke çıkınca biz ilerde top tutamadık. Bu da bizim oyunumuzu etkiledi. Oyun sürdüğü sürede oyunu forsa edecek oyuncular sahaya süremedik. Ölü toplarda gol yiyoruz. Yediğimiz gollerden sonra yenilgi kaçınılmaz oldu. Bunun yanında iyi mücadele ediyoruz. Cernat iyi şeyler yaptı. Onu ağrılarına rağmen oynattık. Kazanmak için her şeyi yaptık. Ama maalesef yine sakatlıklar önümüze çıktı. Sakatlanan oyuncumuz Kwueke, yurt dışına tedavi için gitti. Şu ana kadar bir kez doksan dakika ondan yararlandık. O da Galatasaray maçı. Kendisi şu an tedavi için Sırbistan’da. Maç gününe kadar durumu netleşecek. Ama Sivas maçında sahada yerini alamayabilir” diye konuştu.

Gerekli transferleri devre arası yapacaklarını söyleyen Çalımbay “Rahatlıkla alacağımız maçları kaybettik. Bu kayıplardan biz notlarımızı aldık. İkinci yarının telafisi yok. Her türlü önlemimizi almamız gerekiyor. Bunun için takviyelerimizi yerinde yapacağız. Şimdiden uğraş içindeyiz. Kalan üç maçı en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Daha sonra transfer için gerekli adımlarımızı atacağız” dedi.

Üç sene çalıştığı Sivasspor ile hafta sonu zor bir maça çıkacaklarını ifade eden Çalımbay “Rakibimiz iyi bir takım. Çok kaliteli oyunculardan oluşuyor. Zor bir maç olacak ama çok mücadele edip kazanmak istiyoruz. Son üç maçtan çok iyi puanlar çıkartmak istiyoruz. Son iki maça baktığımızda takımımız olumlu şeyler yaptı. Takımımıza güveniyorum. Konya ve Fenerbahçe maçında yaşadığımız şansızlıkları bu maç kırmak istiyoruz. Kalan üç maçtan alabileceğimiz kadar puan almak istiyoruz” şeklinde konuştu.