Rize Sivil Toplum Kuruluşlarından Fındıklı Çıkarması

Rize Sivil Toplum Kuruluşlarından Fındıklı Çıkarması
Rize’de faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu, Fındıklı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (FİHMED)’nin ev sahipliğinde Fındıklı’da toplandı

Rize’de faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Eğitime Destek Platformu, Fındıklı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (FİHMED)’nin ev sahipliğinde Fındıklı’da toplandı.

Oldukça samimi bir havada geçen toplantıda, özelde Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi ele alınırken, genel olarak Fındıklı konuşuldu.

Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, Fındıklı Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene, Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Balcan, Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Atay, TÜMSİAD Rize İl Başkanı Abdulbaki Fil, TÜGVA Rize İl Başkanı ve Eğitme Destek Platformu İl Sorumlusu Numan Ubeydullah Kayhan, RİHDER Başkanı Mustafa Günay, İHH İl Başkanı Fatih Emiroğlu, CİHANNÜMA İl Temsilcisi Yusuf Kocabey, FİHMED Başkanı İbrahim Abay ve davetlilerin katıldığı programda, ev sahibi olarak söz alan FİHMED Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi İrfan Sancak, katılımcılara FİHMED hakkında bilgi verdi. Sancak, Fındıklı’da İmam Hatip Lisesi’ne destek olmak; millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek gayesiyle 2014 yılında kurulan ve o zamandan beri bu yönde faaliyet gösteren FİHMED’in bu yönüyle Fındıklı’da önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Balcan, karşı karşıya kaldıkları çeşitli zorluklara ve bazı önyargılara rağmen ortaya koydukları akademik başarı ve vatansever öğrencileri ile bu önyargılara en güzel cevabı verdiklerini belirterek, ortaokul ve lise seviyesinde 46’sı yatılı olmak üzere 254 öğrencisi ile Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilçenin en önemli eğitim kurumlarından bir tanesi olduğunu vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene de benzer şekilde Fındıklı’daki eğitim hakkında konuştu ve bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki öğrencilerin sorunları da gündeme geldi. Yaklaşık üç saat süren toplantı sonuç bildirisinin hazırlanması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

rize-sivil-toplum-kuruluslarindan-findikli-cikarmasi-(1).jpg

Sonuç Bildirgesi:

-Genelde Türkiye’de ve özelde Fındıklı’da imam-hatip okulları ile ilgili olarak, yeterli akademik başarının olmadığı ve bu okulların bazı siyasi partilere yandaş yetiştirdiğine dair önyargılar bulunmaktadır. Oysa öğrenci istatistikleri bu okulların akademik başarısının diğer okulların altında olmadığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu okulların bazı siyasi partilere yandaş yetiştirdiğine dair suçlamalar da geçmişten beri, ideolojik duruşları belli olan bazı kesimlerce dile getirilmektedir. Oysa imam-hatipler bu ülkenin en köklü eğitim kurumlarından biri olarak belli bir siyasi görüşe değil, ancak milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirme iddiası ve gayreti içindedir. Bizler, Eğitime Destek Platformu’na üye kuruluşların temsilcileri olarak, söz konusu önyargıları reddediyor ve bu önyargıları yıkma gayretini birlikte gösterme iradesini ortaya koyuyoruz.

-İmam Hatip okulları verdikleri eğitimle, bu platformda yer alan üye kuruluşların da amacına uygun olarak, yukarıda da ifade edildiği üzere milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik, bir “Asım’ın nesli” yetiştirme yuvasıdırlar. Bu bağlamda bizler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu amaçla yapılacak çalışmalarda ve uygulanacak projelerde bu okulların yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

-Samimi bir şekilde bir araya gelerek eğitimin sorunlarını ele aldığımız bu toplantıların önemli olduğuna inanıyor, eğitim kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bu toplantıların düzenli hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar tarafımızdan yapılacaktır.

rize-sivil-toplum-kuruluslarindan-findikli-cikarmasi-(2).jpgrize-sivil-toplum-kuruluslarindan-findikli-cikarmasi-(3).jpgrize-sivil-toplum-kuruluslarindan-findikli-cikarmasi-(4).jpgrize-sivil-toplum-kuruluslarindan-findikli-cikarmasi-(5).jpg