Rize TAR-GEL’e Hayır Dedi

Rize TAR-GEL’e Hayır Dedi
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Toç Bir-Sen tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde “TAR-GEL Bitsin” eylemi düzenlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Toç Bir-Sen tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde düzenlenen “TAR-GEL Bitsin” eylemi, kar yağışı ve yağmura rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi.  Eylemde sık sık “Toç Bir –Sen’le El Ele Tar-Gel’e Güle Güle”, “Tar-Gel Bitecek Huzur Gelecek!”, “Toç Bir -Sen Kadro Aldı. Bakanlık Yaya Kaldı!”, “Et Kokarsa Tuz Yeter! Tuz Kokarsa Ne Yeter?” şeklinde sloganlar atıldı.

rize-tar-gel’e-hayir-dedi-1.jpg

Memur-Sen'e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen eylem ve basın açıklamasına Rize’yi temsilen Toç Bir-Sen Rize İl Başkanı Murat Kutluk ve beraberindeki Toç Bir-Sen üyesi Veteriner Hekim/Ziraat Mühendisleri katılım gösterdi.

Yüzlerce mühendisi ve veteriner hekimi Ankara’da buluşturan eylemde basın açıklaması Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya tarafından yapıldı. Kaya, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL)’in artık kanayan bir yara haline geldiğini, proje kapsamında görev yapan çalışanlara uygulanan haksız ve adaletsiz uygulamanın ise bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu.

rize-tar-gel’e-hayir-dedi-2.jpg

Türkiye'nin dört bir yerinden katılımın olduğu eylemde; Yaklaşık 10 bin Tar-Gel çalışanının köylere ve kırsala mahkum edildiğini dile getiren Kaya, uzun süredir görmezden gelinen bu sorunun artık ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Kaya, "Bakanlık yönetiminden, ivedi olarak 18. yüzyıl dayatmasını çağrıştıran Tar-Gel uygulamasından bir an evvel vazgeçilerek tarım sektörümüze 10 bin genç mühendis ve veteriner hekimimizin yeniden kazandırılmasını istiyoruz. Köylerde, kırsalda çalışmaya asla karşı değiliz ancak çalışma barışı ve adaleti olsun. Bakanlığın hak etmediği, devletin resmi rakamlarına giren bu kötü gidişe bir son verin" diye konuştu.

rize-tar-gel’e-hayir-dedi-3.jpg

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı başta olmak üzere bütün yetkililere seslenen Kaya: "Hem kendinize hem çalışanlarınıza hem de yönettiğiniz Bakanlığa bir iyilik yapın; ilk adımı atın. Bu ilk adımınızda on bin genç insanın insani ve mesleki hürriyetleri olsun. Çalışma barışı ve adaleti olsun. Yoksa, bu güne kadar yaptığınız gibi, gözlerinizi kapayarak yaşadığımız binlerce olumsuzluğu görmemenizin, kulaklarınızı tıkayarak çığlıklarımızı ve haykırışlarımızı duymamanızın hakikat ve tarihteki yeriniz açısından hiçbir anlamı olmayacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

rize-tar-gel’e-hayir-dedi-4.jpg