Rize Tarım Müdürlüğünden Önemli Duyuru

Rize Tarım Müdürlüğünden Önemli Duyuru
Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında önemli duyuru...

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 2014 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 30.05.2014 tarihine kadar kayıt olmaları gerektiği ve bu tarihe kadar Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlarını güncellemeyen çiftçilerin 2014 yılı tarımsal desteklemelerden faydalanamayacakları bildirilen duyuruda, “Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için  30 Mayıs 2014 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak, Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir.​” denilerek şu ifadelere yer verildi: Bilindiği gibi üreticilerimizin tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmak için Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı olmaları gerekmektedir. Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan üreticilerimizin kayıtlarını her yıl güncellemeleri yasal bir zorunluluktur. Üreticilerimizin Çiftçi kayıt sistemi kayıtlarını güncellemek için öncelikle İl ve İlçe Müdürlüklerimizden basılı formları alarak muhtar ve aza imzalarını tamamlamaları ve bağlı bulunulan Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi almak suretiyle hazırladıkları dosyayı İl ve İlçe Müdürlüklerimize teslim etmeleri gerekmektedir.

İlk defa kayıt olacak üreticilerimizin ise İl ve İlçe Müdürlüklerimizden temin edecekleri boş formları tapu belgelerinden yararlanarak doldurmaları, Ziraat Odalarına kayıt olmaları ve Muhtar aza imzalarını tamamlayarak İl ve İlçe Müdürlüklerimize dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırarak tarımsal destekleme ödemelerinden istifade etmek isteyen üreticilerimizin 2014 Üretim Yılı Çiftçi kayıt sistem kayıtlarını 30 Mayıs 2014 günü mesai bitimine kadar yaptırmaları gerekmektedir.

Daha önceki yıllarda çiftçi kayıt sistem kayıtları 01 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında yapılmakta iken Bakanlığımız içinde bulunduğumuz 2014 yılı için kayıtların 30 Mayıs 2014 tarihine kadar yapılması talimatı vermiştir.

Bu itibarla; ilimiz genelinde tüm üreticilerimizin 2014 yılı kayıtlarını güncelleyerek başvurularını yapmak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

Değerli üreticilerimize önemle duyurulur.