Rize Tesis Yatırımlarıyla Spor Kenti Olma Yolunda

Rize Tesis Yatırımlarıyla Spor Kenti Olma Yolunda
Yıllarca Çay’ın başkenti kimliğiyle tanınan Rize, spor altyapısında gerçekleştirilen yatırımlarla “Spor Kenti” olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Yıllarca Çay’ın başkenti kimliğiyle tanınan Rize, son yıllarda spor altyapısında gerçekleştirilen yatırımlarla “Spor Kenti” olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Faaliyete geçirilen spor tesisleri sayesinde, özellikle son 3 yıl içerisinde birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonu Rize’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Rize’de Gençlik ve Spor Bakanlığınca, spora ve sporcuya verilen destekler sayesinde tüm ilçelerinde birçok branşta spor yapabilme imkanını sağladı. Sporcuların bütün ihtiyaçları düşünülerek yapılan modern tesisler sayesinde de lisanslı sporcu sayısında da artış olduğu gözlendi.

rize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(4).jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Son birkaç yıl içerisinde gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse Rize Yatırım A.Ş. gibi yerel dinamiklerin gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde Rize, çok sayıda modern spor tesisine kavuştu. Sahip olduğu bu imkanlarla da son yıllarda birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yaptı” dedi.

Rize’nin turizm konusunda beklentileri olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Rize için çaydan sonra en önemli kavram turizm. Bu durum bütün Rizelilerin de ortak düşüncesi. Dünyanın önde gelen turizm ve spor örgütleri, dünya turizm gelirinin önemli bir bölümünün spor turizminden kaynaklandığı görüşünde hemfikirler. Rize’nin yükselen bu pazardan ciddi bir pay alabilmesi için spora uygun bir alt ve üst yapılarımızı daha da geliştirmek zorundayız. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz bu sportif aktivitelerin Rize’nin tanıtımına olumlu bir katkı sağladığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Rize’nin gerçekleştirilen tesisleşmenin olumlu bir etkisinin de geçler üzerinde olduğuna değinen Vali Bektaş, “Gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için onları spora yönlendirmeliyiz. Bu anlamda amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza imkanlar ölçüsünde desteklerimiz oluyor. Amatör kulüplerimizi sadece futbol alanlarında değil, diğer spor dallarında da faaliyet göstermeleri konusunda hep birlikte teşvik etmeliyiz. Farklı spor dallarında başarılı sporcular yetiştirmeliyiz” dedi.

rize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(6).jpg

SON 3 YILDA RİZE’NİN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI ŞAMPİYONALAR

Basketbol Yıldız Kızlar Anadolu Şampiyonası (2014 )

Basketbol Genç Erkekler Anadolu Şampiyonası (2015 )

Yıldızlar Halter Türkiye Şampiyonası ( 2015)

15 Yaş Altı Halter Türkiye Şampiyonası ( 2016 )

Minikler Judo Türkiye Şampiyonası ( 2016 )

Gençler Judo Türkiye Şampiyonası ( 2017)

Gençler Güreş Türkiye Şampiyonası ( 2016)

U-23 Güreş Türkiye Şampiyonası ( 2017)

Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası ( 2015)

Genç Erkekler Okullararası Hentbol Türkiye Şampiyonası (2016)

Türkiye-Belçika Hentbol Erkekler A Milli Takım Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı (2016 )

Türkiye-Danimarka Hentbol Bayanlar A Milli Takım Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı (2016)

Uluslar arası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası (2016)

Avrupa Rafting Şampiyonası (2016)

Türkiye Akarsu Kanosu Şampiyonası (2015-2016)

Türkiye Biatlon Şampiyonası (2016-2017)

Türkiye OFFROAD Şampiyonası ( 2015-2016)

Atletizm-Kros-Badminton-Hentbol-Güreş-Voleybol-Masa Tenisi-Karete-Teakwondo-Bocce-Kano-vb Grup-Yarıfinal Müsabakaları

rize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(2).jpgrize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(3).jpgrize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(5).jpgrize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(7).jpg

rize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(8).jpgrize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(9).jpgrize-tesis-yatirimlariyla-spor-kenti-olma-yolunda-(10).jpg