Rize TOBB ve Çay İlköğretim Okulunda Enerji Haftası Kutlandı

Rize TOBB ve Çay İlköğretim Okulunda Enerji Haftası Kutlandı
Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine Enerji Tasarrufu Haftası hakkında sunum yapılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

Her yıl ocak ayının ikinci haftası başlayan Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü ekipleri, Rize Merkez TOBB ve Çay İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak enerji tasarrufu ve enerji verimliliği ile ilgili sunum gerçekleştirerek, bilgilendirmede bulundu.

TOBB ve ÇAY İlköğretim Okullarında Elektrik Mühendisi Murat Can Semiz ve İdari ve Mali İşler Grup Şefi Yunus Kaynak tarafından; gerçekleştirilen sunumlarda, Enerji Tasarrufu Haftası hakkında bilgilendirmede bulunularak, “Enerji nedir? Enerji kaynakları nelerdir? Enerji verimliliği kavramı, enerji tasarrufu nedir? Enerji tasarrufu yapılırken nelere dikkat edilmelidir" konu başlıkları anlatıldı. Sunumun ardından katılımcı öğrencilerin sorularını yanıtlandı.

rize-tobb-ve-cay-ilkogretim-okulunda-enerji-haftasi-kutlandi-2.jpg

Çoruh EDAŞ tarafından yapılan açıklamada ise haftanın anlam ve önemi kapsamında enerjiyi verimli kullanarak enerjide tasarrufu sağlamak, bu bilinci bölgemizde yaymak, öğrendiklerimizi çevremize yaymak, hayatımızı kolaylaştırıp ekonomimizi sağlamlaştırmak amacıyla şirket personelleri tarafından verimli enerji, enerji tasarrufu, enerji kaynaklarımız elektrikli eşyaların kullanımı hakkında öğrencilere bilgi verildiği kaydedilerek, geleceğin genç nesillerine tasarruf konusunu aşılamak amacı ile yaklaşık 250 öğrenciye bilgilendirme sunumu yapıldığı ifade edildi.

rize-tobb-ve-cay-ilkogretim-okulunda-enerji-haftasi-kutlandi-1.jpgrize-tobb-ve-cay-ilkogretim-okulunda-enerji-haftasi-kutlandi-3.jpg