Rize, Trabzon, Erzurum Birleşti Rize'de Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Rize, Trabzon, Erzurum Birleşti Rize'de Mezuniyet Sevinci Yaşadı
Rize, Trabzon ve Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi KursiyerleriRize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde mezuniyet sevincini birlikte yaşadı.

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi 4. Dönem, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi 13. Dönem, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi 11. Dönem Kursiyerlerinin Mezuniyet Töreni, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

rize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(2).jpg

Rize Müftü Yusuf  Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Tayyibe Kursiyeri Fethullah Gökçe’nin Tilaveti ile başlayan Mezuniyet Törenine Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize İlahiyat Faültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Trabzon İl Müftüsü  Keramettin Demir, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Akkuş, Trabzon Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Erzurum Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Akbulut, Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak ve İsmail Temel, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

rize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(1).jpg

Erzurum Mezun Kursiyerler adına Emin Kara, Trabzon Mezun Kursiyerler adına Erol Bekçi ve Rize Mezun Kursiyerler adına Ali Rıza Öztürk tarafından yapılan konuşmaların ardından Eğitim Merkezleri adına ev sahibi Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin açılış konuşmasını yaptı.

rize,-trabzon,-erzurum-birlesti-rizede-mezuniyet-sevinci-yasadi53.jpg

Erzurum, Trabzon ve Rize Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin  ortaklaşa düzenledikleri Mezuniyet Törenine ev sahipliği yapmalarının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Bilgin, Eğitim Merkezinin açılışından itibaren yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 5.000 Kursiyerin düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarından faydalandığını, uzun süreli devam eden ihtisas ve kıraat bölümleri ile eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

rize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(4).jpg

Mezuniyet Törenine katılan Rize Milletvekili Hasan Karal ise buradaki konuşmasında, “Rize için ve hayatımız için çok anlamlı ve çok farklı bir gün yaşıyoruz. Her yıl düzenlenen bu mezuniyet törenleri ve güzellikleri görünce Rize olarak, Rize için ne kadar anlamlı ve önemli bir iş başardığımızı anlıyoruz. Hem muhtevası hem de kurumsal kimlik itibari ile  bu bina ve bu müessese çok ayrı bir yere sahiptir. Bu müessesenin ilimize kazandırılmasında vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Ali Bardakoğlu’na, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Hem ülkemizin hem de dünyamızın yetişmiş aydın din adamına ihtiyaç duyduğu söyleyen Karal, “Eğitim merkezlerinin önemi son derece büyük  ehemmiyet ve önem arz ediyor. Bu nedenle bu eğitim merkezlerinin sayılarının muhtevası bozulmadan, içeriğinden taviz verilmeden, eğitim kalitesi düşürülmeden ülkemizin her tarafında çoğaltılması arzusundayız” diye konuştu.

rize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(5).jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı adına mezuniyet törenine katılan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş ise, eğitim merkezlerinin açılış süreçleri ve bugünkü durumu hakkında bilgiler verdi.

1976 yılında ilk Haseki Eğitim Merkezi ile başlayan süreçte,  2014 yılında Diyarbakır ve İzmir, 2015 yılında ise Kocaeli Eğitim Merkezi ile yeni ilim merkezlerinin açıldığını söyleyen Erbaş; 2015 yılı itibari ile toplamda İhtisas Merkezlerimizden 2.511 alim yetiştirdiklerini kaydetti.

Rize, Erzurum ve Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği mezuniyet töreni Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi  İhsan Şen'in şefliğinde icra ettiği Tasavvuf Musikisi dinletisinin ardından belge ve hediye takdimi ile sona erdi. 

rize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(3).jpgrize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(6).jpgrize-muftu-yusuf-karali-de-mezuniyet-sevinci-(7).jpg