Rize Trabzon Otobüs Seferleri Görüşmelerinde Trabzon UKOME Krizi!

Rize Trabzon Otobüs Seferleri Görüşmelerinde Trabzon UKOME Krizi!
6 ay önce karşılıklı durdurulan Rize Trabzon otobüs seferleri, Trabzon UKOME’nin çözüm önerilerine yanaşmaması nedeniyle görüşmeler yeniden tıkanma noktasına geldi.

Yaklaşık 30 yıldır karşılıklı olarak devam eden ve 6 ay önce D4 yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle karşılıklı durdurulan Rize Trabzon otobüs seferleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin çözüm önerilerine yanaşmaması nedeniyle görüşmeler yeniden tıkanma noktasına geldi.

Rize ve Trabzon’daki üniversitelerde okuyan öğrenciler ders notlarından çekmedi Trabzon UKOME’den çektiği kadar. Trabzon UKOME, Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden başlatılmaması ve öğrencilerle maddi durumu zayıf olan vatandaşların daha çok mağdur olması için elinden geleni ardına koymuyor. Rize Belediyesi’nin tüm çözüm önerilerini geri çeviren Trabzon UKOME’nin son yapılan görüşmelerde de aynı tavrını sürdürdüğü ve otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için gerekli olan çözüm önerilerini reddettiği ve otobüs seferlerinin yeniden başlatılmasına engel olduğu bilgisine ulaşıldı. Ak Partili olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da soruna kayıtsız kalması nedeniyle fındık kabuğunu doldurmayacak derecede küçük olan bu sorun da bir türlü çözülemiyor.

TRABZON UKOME FETÖ’CÜ ZİHNİYETTE  HAREKET EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 20.07.2016 tarihli D4 Yetki Belgesi konulu yazısında “Yüz kilometreye kadar şehirlerarası taşımalarda; ilgili illere ait belediyelerden alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o illerdeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığını belirten” şeklinde değişiklik yaptı ve D4 yetki belge verilmesinin Valiliklere devredilmesine rağmen Trabzon UKOME’nin Ak Partili Rize Belediyesi’nin sunduğu çözüm önerilerini reddetmesi görüşmeleri tıkanma noktasına taşıdı. Rize Belediyesi yetkilileri ile Trabzon UKOME yetkilileri arasında hafta içi yapılan görüşmelerde Trabzon UKOME’nin sunulan çözüm önerilerine yanaşmadığı bilgisine ulaşıldı. Kendi vatandaşını düşünmeyip vatandaşların mağdur olmasına aldırış etmeden tam bir FETÖ’cü zihniyetiyle hareket eden Trabzon UKOME’den dolayı da öğrencilerle maddi durumu zayıf olan vatandaşlar, maddi anlamda büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor.

Öte yandan sorunun çözülmesi ve Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un görüşmelerde bulunması ve  yetki belgesi sorununun çözüme kavuşturularak komşu iki il arasındaki otobüs seferlerinin yeniden başlatılması bekleniyor.

Rize Trabzon otobüs seferleri durdurulmadan önce öğrenciler 4 TL’ye yolculuk yaparken aynı yöndeki dolmuşlar ise öğrencilerden  8 TL ücret alıyordu. Otobüsle 7 TL.’ye yolculuk yapan sivil yolcular ise dolmuş minibüslere 10 TL ödeyerek yolculuk yapıyordu. Otobüs seferleri karşılıklı olarak hafta içi her gün 06.30 ile 17.30 saatleri arasında 6 sefer, Cumartesi günü ise 10.30 ile 16.00 saatleri arasında 4 sefer toplu taşımacılık gerçekleştiriyordu. Otobüsler Pazar günleri ise çalışmıyordu.