Rize Trabzon Otobüs Seferleri Yeniden Başlı...

Rize Trabzon Otobüs Seferleri Yeniden Başlı...
D4 Yetki Belgeleri bulunmadığı gerekçesiyle 11 Mart 2016 tarihinde karşılıklı durdurulan Rize - Trabzon arası toplu taşımacılık yapan belediye otobüs seferlerinin yeniden başlatılması yönünde sevindirici gelişme.

D4 Yetki Belgesi bulunmadığı gerekçesiyle 5,5 ay önce durdurulan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin işgüzarlığı dolayısıyla başlatılamayan Rize Trabzon otobüs seferlerinin okulların açılmasıyla birlikte yeniden başlatılması için çalışmalar başlatıldı.

Özellikle Rize ve Trabzon’da öğrenim gören üniversite öğrencileri ile dar gelirli vatandaşların aynı yöndeki diğer taşıtlara göre ekonomik olduğundan yoğun ilgi gören Rize Trabzon otobüs seferleri yeniden başlatılması için Rize Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmelerin yeniden başlatıldığı öğrenildi.

BAKANLIKTAN D4 YETKİ BELGE VERİLMESİNDE DEĞİŞİKLİK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 20.07.2016 tarihli D4 Yetki Belgesi konulu yazısında “Yüz kilometreye kadar şehirlerarası taşımalarda; ilgili illere ait belediyelerden alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o illerdeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığını belirten” şeklinde değişiklik yaptı ve D4 yetki belge verilmesi Valiliklere devredildi.

d4-yetki-belgesi-yazisi.jpg

ONLAR İSTERSE OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLAYACAK

D4 yetki belgesi verilmesinde yapılan değişiklik sonucunda Rize Trabzon otobüs seferlerinin karşılıklı yeniden başlatılması için Rize ve Trabzon Valisi ile Rize Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nın onayı gerekiyor. Bu 4 ismin onay vermesi halinde otobüs seferleri yeniden başlayacak. Otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için Rize Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmelerin başladığı öğrenilirken, yapılacak görüşmelerin okulların açılma tarihine kadar sonuca bağlanarak, okul başlangıcında otobüs seferlerinin başlatılması bekleniyor.

Pazar günleri haricinde her gün toplu taşımacılık yapan ve hafta içi her gün 06.30 ile 17.30 saatleri arasında karşılıklı 6 sefer, Cumartesi günü ise 10.30 ile 16.00 saatleri arasında 4 sefer toplu taşımacılık gerçekleştirilen Rize Trabzon otobüsleri Pazar günleri çalışmıyordu.

Otobüs seferlerinde öğrenciler 4 TL, siviller 7 TL.’ye yolculuk yaparken, aynı yöndeki dolmuşlarda ise öğrenciler 8 TL. siviller 10 TL ödeyerek yolculuk yapıyordu.

d4-yetki-belge-yazisi.jpg