Rize, Travel Turkey Fuarı’nda Yerini Aldı

Rize, Travel Turkey Fuarı’nda Yerini Aldı
Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar organizasyonunda Rize’de yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) iş birliğiyle 11.’si gerçekleştirilen fuarın açılışı Bakan Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(8).jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, İl Genel Meclis üyeleri ile Rize'de hizmet veren turizm işletmeleri ve seyahat acentelerinin de yer alarak dört gün boyunca çalışmalara destek vereceği fuarda, Rize'nin en iyi şekilde tanıtılması amacıyla Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından A Hol’de Rize standı açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, açılış sonrası Rize standına ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Başkan Kasap tarafından Bakan Kurtulmuş’a Rize çayı ve Rize bezi dokumaları hediye edildi.

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(10).jpg

Ukrayna Ekonomik Gelişmeler ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv’in de katıldığı açılışta bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin başarılı fuarlarından biri olduğunu ifade ettiği Travel Turkey 2017 Turizm Fuarı’nın gelecekte daha da ilerleyerek, alanının en önemlisi olacağının altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin turizmde elinin son derece rahat olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip olan bir ülkedir.” dedi.

2018 yılının Troia Yılı olarak kutlanacağına konuşmasında yer veren Bakan Kurtulmuş, bu vesileyle, buranın bir dünya markası olarak gündeme geleceğini söyledi. 

Travel Turkey 2017 gibi fuarların aslında sadece yurtdışı tanıtım yapmadığına da işaret eden Bakan Kurtulmuş, bu tür fuarların değerlerimizi daha iyi tanımamız için bir fırsat olduğunu kaydetti. 

Turizmi yeni dönemde stratejik bir sektör olarak kabul ettiklerini belirten Bakan Numan Kurtulmuş, turizmi çeşitlendirmek ve tüm yıla yaymak zorunluluğunda olduklarının altını çizdi. 

Türkiye’nin yaşamış olduğu krizlerle, turizminin geri gittiğini ifade eden Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “O defter kapandı. 2016 yılında dip noktaya gelmiş olan Türkiye turizmi bugün fevkalade iyi bir noktaya geldi. İlk 10 ayda Türk turizminin turizm rakamları son derece sevindirici bir noktadadır. Bu yıl bitiminde de 31,4 milyon turist, 26 milyar dolar turizm geliri elde edilecek.”

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(3)-001.jpg

Yeni Pazarlar 

Türkiye’nin geleneksel pazarlarının yeniden canlandığını sözlerine ekleyen Bakan Kurtulmuş, dünyanın yeni pazarlarına açılacaklarını söyledi. 

Çin, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Malezya, Japonya gibi ülkelerle yeni pazarlar geliştireceklerine vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Bu altı ülke başlı başına dünya nüfusunun yarısına sahip, son derece zengin bir ekonomik gücü olan ülkelerdir.” dedi. 

Kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, gastronomi turizmi, dağ sporları, yaylar ve kış sporları gibi turizmde ürünleri çeşitlendirip, dünya turizminde marka ülke olmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Turizmde sadece gelen turist sayısını değil, aynı zamanda turist başına düşen geliri de hesap etmek durumundayız. Bunun için turist başına düşen 644 dolar olan gelirimizi bin dolar seviyesine çıkarmak için el birliği ile gayret edeceğiz.”

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(5).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(12).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(13).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(14).jpg

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(15).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(16).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(11).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(17).jpg

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(1).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(2).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(4).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(6).jpg

rize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(7).jpgrize,-travel-turkey-fuari’nda-yerini-aldi-(9).jpg