Rize, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında Görücüye Çıktı

Rize, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında Görücüye Çıktı
38 ülke ve 48 ilden gelen bin 200’ü aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde Rize de yerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla gerçekleşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sektörün tüm bileşenlerini 6-9 Aralık tarihleri arasında üç gün boyunca İzmir’de buluşturuyor. Rize fuarda Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rize Ticaret Borsası’nın katkılarıyla oluşturulan stantta tanıtılıyor.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(6).jpg

A ve B Holü’nde gerçekleşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, uluslararası destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarının yanı sıra kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumları yer alıyor.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(5).jpg

Travel Turkey İzmir, bin 200’ün üzerinde katılımcıyla düzenleniyor. A ve B Holü, fuar boyunca profesyonel ziyaretçiye açık kalacak. Son tüketici ise A Holü’nü fuar boyunca, B Holü’nü ise sadece 8 Aralık’ta ziyaret edebilecek. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 38 ülke ve 48 ilden katılımcıyı İzmir’de buluşturuyor. Binlerce ziyaretçiyi ağırlaması beklenen 12. Travel Turkey İzmir, 10.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(3).jpg

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, Rize’den Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın önceden planlanmış bir programı dolayısıyla Rize Belediyesi Kültür Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kopuz, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İlgili kurum çalışanları katıldı. Fuarda, Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, ekibi ile birlikte Rize standına gelen misafirlerle yakından ilgileniyor.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(9).jpg

Yöresel çalgı tulum eşliğinde oynanan horonların yer aldığı stantta, Rize’nin kültürü, tarihi, doğası, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliği ziyaretçilere tanıtılıyor. Oynanan horonlara yabancı misafirler eşlik etmekten geri kalmıyor. Rize Valiliği ile Rize Belediyesi tarafından hazırlanan kitap, broşür, cd gibi materyaller ziyaretçi misafirlere veriliyor.

rize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(4).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(1).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(10).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(2).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(7).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(11).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(12).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(13).jpgrize-travel-turkey-izmir-turizm-fuarinda-(14).jpg