Rize, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 4'ü Birincilik 12 Derece Elde Etti

Rize, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 4'ü Birincilik 12 Derece Elde Etti
TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Erzurum Bölge Değerlendirmesi gerçekleştirildi. Rize, 23 proje ile katıldığı yarışmada 4 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülük olmak üzere 12 dalda derece elde etti.

14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölgesel proje değerlendirmeleri sonuçlandı.

Pandemi nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen Erzurum Bölge Değerlendirmesinde Rize'deki okullar yarışmaya 23 proje ile katılırken 4 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülükle toplam 12 dalda derece elde edildi.

Dereceye giren projeler ve okulları şöyle:

tubitak-ortaokul-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasinin-erzurum-bolge-degerlendirmesi-gerceklestirildi.-rize,-23-proje-ile-katildigi-yarismada-4-birincilik,-5-ikincilik-ve-3-ucunculuk-olmak-uzere-12-dalda-derece-elde-etti.jpg

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada elde edilen başarıda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve yöneticiler tebrik edilerek, Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan bölge birincilerine finalde başarılar temennisinde bulunularak, şunlar kaydedildi: “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen çalışmada 10 farklı alanda 100 proje değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu yıl pandemi nedeniyle projelerin sergilenmesi, sunumu ve değerlendirmesinin uzaktan yapıldığı etkinlikte Rize olarak bu yıl da gurur verici bir tablo elde ettik. Rize'mizin güzide okulları, 23 proje ile katıldıkları bu yarışmada 4 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek 12 dalda derece elde etmiş oldu. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve onlara destek veren öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyor, bölge birincisi projelerimize Türkiye finalinde başarılar diliyoruz.”