Rize, Tüm Özellikleriyle İzmir’de Dünyaya Tanıtılıyor

Rize, Tüm Özellikleriyle İzmir’de Dünyaya Tanıtılıyor
Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve 8-11 tarihleri arasında İzmir Gaziemir’de başlayan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, yerli ve yabancı yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

Geçtiğimiz yıl ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına ulaşan Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde Rize Valiliği'nin öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Rizem Kültür ve Turizm Derneği, Ayder Çevre Koruma ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla oluşturulan stantta ilimiz tüm değerleriyle tanıtılıyor.

travel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(3).jpg

Yöresel çalgılarımız Ttulum ve kemençe eşliğinde oynanan horonların ve atma türkülerin yer aldığı stantta, Rize’nin kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliğiyle ziyaretçilere tanıtılırken, Rize Valiliği’nin  hazırlamış olduğu kemer köprü, dere, tarihi konak ve doğa konseptli Rize standı, açılışının ardından çok sayıda katılımcı tarafından ziyaret edildi. Stantta bulunan Atmaca kuşu ise görenlerin ilgisini çekiyor. Fırsatı değerlendiren vatandaşlar bu anı cep telefonlarıyla çekmiş oldukları fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.

travel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(6)-001.jpg

Rize standını çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra İzmir Valisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer illerin valileri, belediye başkanları, sektör temsilcileri, seyahat acentası temsilcileri ziyaret etti.

Tulum, kemençe sesleri ve horonun eksik olmadığı Rize standında gelen ziyaretçilere Rize çayı, simidi ve çeşitli yöresel hediyeler takdim ediliyor. Peynir, mısır unu helvası, bal ve lokumun yanında Rize’nin tarihi, doğal güzellikleri ve turistik değerlerini yansıtan  doküman ve tanıtıcı materyaller dağıtılıyor.

Doğa ve kültür turizminin birçok çeşidine imkan sağlayan, farklı alternatif turizm türlerinin yılın her mevsimi gerçekleştirilebildiği Rize’nin ulusal ve uluslararası turizmdeki payının artırılabilmesi için tanıtım faaliyetleri büyük önem arz ediyor.

travel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(8).jpg

Turizm sektöründeki önemli buluşmalardan biri olan ve kapsamlı tanıtım faaliyetlerinin yürütüldüğü  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, fuarizmir / Gaziemir Fuar Alanında 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Ülkemizin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuara 31 ülke ve 60’ın üzerinde ilden 1000 in üzerinde katılımcı katılıyor.

travel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(2).jpgtravel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(4).jpgtravel-turkey-izmir-fuarinda-rize-standi-ilgi-odagi-(5).jpg