Rize Tümsiad'dan AYM Değerlendirmesi

Rize Tümsiad'dan AYM Değerlendirmesi
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Baki Fil, Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliğine ilişkin kısmi iptal kararını değerlendirdi.

Rize Şube Başkanı Baki Fil, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin olağanüstü dönemlerde alınan bazı özgürlüğü kısıtlayıcı kararlardan kurtulması ve demokratikleşmesi için değişikliğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''TÜMSİAD olarak tüm siyasal ve ekonomik olaylara gösterdiğimiz partiler üstü bakış açısıyla bu çalışmaları birkaç eksiğe rağmen olumlu görmekteyiz. Ülkemiz ve milletimiz yararına yapılan her adımı kim yaparsa yapsın devamlı olarak desteklemekteyiz. Bu nedenle, Anayasa Mahkemesinin açıkladığı karar doğrultusunda, tercihin halkımıza bırakılmasını olumlu bulmaktayız. Sonuç olarak Anayasa Mahkemesi birkaç kararı değiştirmiş, fakat referandumu engellememiştir. Bu yönüyle halkımız 12 Eylül'de kendi kararını kendisi verecektir. Halkımızın kendi kararlarını kendisi alması için önüne fırsatlar getirilmesi ve tercihini kendisinin yapması engellenmemelidir ve milletimizin vereceği sağduyulu kararı hepimiz desteklemeliyiz.''