Rize TÜMSİAD'dan Sanayici ve İşadamlarına Seminer Verildi

Rize TÜMSİAD'dan Sanayici ve İşadamlarına Seminer Verildi
TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından, sanayici ve işadamlarına yönelik, "Yeni bir başlangıca hazır mısınız?" konulu seminer düzenlendi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi tarafından, sanayici ve işadamlarına yönelik, "Yeni bir başlangıca hazır mısınız?" konulu seminer düzenlendi. Seminere TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, ildeki sanayiciler ve işadamları katıldı.

rize-tumsiaddan-sanayici-ve-isadamlarina-seminer-6.jpg

Seminerden önce konuşan Şube Başkanı Fil, katılımcılara büyük faydalar sağlayacağını belirterek, gelenlere teşekkür etti. Fil, "Seminerin amacı, işletmeleri ilgilendiren hayati konularda günümüz uygulamalarını, yenilikler hakkında bilgi ve bakış açılarını teknolojiye yöneltmedir." dedi.

abdulbaki-fil.20130907143522.jpg

Signera Bilgisayar Yazılım Sistemleri Genel Müdürü Cem Kopuz tarafından verilen seminerde, bir işletmenin nasıl kurumlaşacağı konusunda bilgiler verildi.

Kurumsallaşmanın bazı kriterlere bağlı olduğunu ifade eden Kopuz, kurumsallaşmayı “İşletmede bütün süreçlerin hazırlanıp, bölümlere ve buralarda istihdam eden kişilere bu çerçevede görevlerinin verilmesi demektir. Kurumsallaşmış şirketler belli bir iş akış sistematiğine göre yönetilir. Kişiler yetki ve sorumluluklarını bilmekle kalmaz, görevlerini yerine getirmede gerekli donanıma da sahiptirler.” şeklinde tanımladı.

rize-tumsiaddan-sanayici-ve-isadamlarina-seminer-1.jpg

Kurumsallaşmayla ilgili bilmemiz gereken en önemli şeylerden birisinin tek tip  kurumsallaşma modelinin olmayışı olduğunu kaydeden Kopuz, “Her işletme için geçerli olan kurumsallaşma modelinin olmayışı çoğunlukla işletmeleri bu konuda teknik danışmanlık hizmeti ve eğitim almaya iter. Çünkü yanlış kurumsallaşma işletmeyi hantallığa itebilir ve bu yüzden şirketteki yaratıcı gelişme yok edilebilir.” diyerek şirketleri kurumsallaşmaktan alıkoyan diğer nedenler olarak “Aile Şirketlerinin ‘Aile Anayasasının’ olmaması, uzun soluklu, stratejik planlar yapılamaması, yazılı olarak alınan kararların uygulanmaması, çocukların yönetime hazırlanmasında, yedekleme planlamasının yapılmaması, çabuk karar alıp çabuk vazgeçme, ayrıntılara takılıp önemli konuları atlama, kayıt dışı çalışma, yeterli iç denetim ve iç kontrol mekanizmalarını oluşturmama, muhasebeyi sadece vergi amaçlı tutma ve finansmanın önemini yeterince algılamama” gösterdi.

rize-tumsiaddan-sanayici-ve-isadamlarina-seminer-5.jpg

Cem Kopuz, katılımcılara ayrıca “Günümüzde İnternetin Gücü! Bu Gücü Nasıl Kullanmalıyız?, Teknolojiye Nasıl Ayak Uyduracağız?, ERP Nedir? Neden ERP Kullanmalıyız?, İşletmelerin Mobilleşmesi Neden Gerekli?, E-Fatura ve E-Defter Uygulamalarında Bizleri Bekleyenler?, Kurumsal İletişim Nedir?, Account Yönetimi Nedir? Neden Yapılmalıdır?, E-Mail Marketing Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?, Basılı ve Görsel Medyanın Getirileri?, Sosyal Medyanın Gücü?, E-Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?, KOBİ Türü Desteklerden Nasıl Faydalanılabilir?, konu başlıkları altında bilgiler verdi. Seminer, soru cevap bölümüyle son buldu.

rize-tumsiaddan-sanayici-ve-isadamlarina-seminer-4.jpg

rize-tumsiaddan-sanayici-ve-isadamlarina-seminer-7.jpg