Rize Uçmaya Hazırlanıyor !

Rize Uçmaya Hazırlanıyor !
Rize'ye havaalanı kazandırılması yönünde çalışmalarını sürdüren Rize heyeti çeşitli görüşmeler yapmak üzere Ankara'ya gidiyor.

Rize’ye havalimanı kazandırmak için yapılan çalışmalarda sevindiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hazırlanan raporun ilgili makamlara sunulmasının ardından ilgili kurumların yaptığı çalışmalarda son gelişmeleri izlemek ve katkı sunmak üzere raporu hazırlayan heyet Ankara’ya gidiyor.

Edinilen bilgiye göre Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Müsiad Rize Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Hantal ve Rize Kent Konseyi başkanlığı havaalanı çalışma gurubu başkanı yazar Metin Topçu, DHMİ Genel Müdürlüğüne bir dizi ziyaretler yapmak üzere önümüzdeki hafta Ankara’ya gidecek.

1.20131128161810.jpg

Rize kamuoyunun aylardır  önemle üzerinde durduğu Rize’ye hava limanı kazandırma çalışmaları Rizeli siyaset adamlarının işin altına yüreğini koyması ile çok önemli bir aşamaya geldi. İlgililerler yetkililerin Rize’de bir hava limanı yapılması için gerekli araştırma ve çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. 

Rize'ye havalimanı yapılması konusunda Rize Milletvekili Hasan Karal, daha önceki açıklamalarında "Sayın Başbakanımız Ayder’de hizmete açılan otelde müsait bir ortamını bularak söyledik. Bize “Araştırın ve rapor şeklinde sunun” talimatını verdikten sonra hemen işe koyulduk. Belirli alanlarda uzman kişilere yer tespiti, kapasite kullanımının getirecek olduğu finansman, yolcu potansiyeli gibi birçok konuda çalışmalar başlattık.” demişti.